I det fynske folks tjeneste

38-årig mand bag seks tyverier

En 38-årig mand fra Odense er i dag blevet varetægtsfængslet i fire uger efter at have begået stribevis af indbrud.

- Han er gået efter guldsmykker, ure penge og andre let omsættelige effekter. I et tilfælde stjal han genstande til en værdi af omkring 25.000 kroner, siger politifuldmægtig ved Fyns Politi, Lars Stig Jørgensen.

Manden begik tre indbrud i Næsby den 28. november. Det var dog et tidligere indbrud som skete den 23. september, der fældede manden. Ved et indbrud på Herluf Trollesvej i Odense brugte han en sten til at smadre et vindue, da han skaffede sig adgang til huset. Det var denne sten, som ledte politiet på sporet af manden, da de i efterforskningen fandt DNA fra den 38-årige.

- Vi har fundet DNA hit fra indbruddet den 23. september i Næsby, og på baggrund af det har vi identificeret manden. Kriminalteknisk Center har undersøgt DNA'et og fundet, at der er en til en million sandsynlighed for at vi har fundet den rigtige gerningsmand, siger Lars Stig Jørgensen.

Politiet oplyser, at manden er tidligere straffet for lignende berigelseskriminalitet. I juni kom han på prøveløsladelse, og han havde stadig 72 dage tilbage af prøveløsladelse, da han blev anholdt.

Politiet regner ikke med, at der er flere medgerningsmænd, og den 38-årige nægter sig skyldig.