I det fynske folks tjeneste

39.000 krammebamser på vej i lastbiler til de små

En bamse kan mere end bare se blød og nuttet ud. Den kan faktisk også være med til, at de helt små patienter får brug for mindre beroligende medicin. Nu er 39.000 krammebamser er på vej ud til landets yngste patienter, hvor OUH er en af modtagerne.

Foto: Trygfonden

På mandag triller en lastbil ind ved Odense Universitetshospital med knap 5.000 gratis bamser i. 

Bamserne vil blive delt ud til de yngste patienter, når de bliver indlagt eller skal undersøges. De kan nemlig både trøste, skabe tryghed og hjælpe personalet med at skabe kontakt til barnet. 

Nogle afdelinger melder endda om, at der er behov for mindre beroligende medicin, når barnet får en bamse

Galina Plesner, projektleder i TrygFonden

- Mange børn bliver utrygge og bange, når de skal på hospitalet, men en blød krammebamse kan være med til at berolige dem og fjerne fokus fra det, de skal igennem, fortæller Galina Plesner, projektleder i TrygFonden, der står bag de gratis krammebamser.

- Vi har uddelt bamserne i flere år nu, og det er fantastisk så stor en forskel, de gør for børnene. De giver børnene tryghed, og personalet får samtidig nemmere ved at vinde børnenes tillid og få dem til at slappe af. Nogle afdelinger melder endda om, at der er behov for mindre beroligende medicin, når barnet får en bamse, siger Galina Plesner.

Læs også Førstehjælp til børn: Det skal du gøre ved hjertestop

Bamserne hedder Theo og Thea og får ligesom barnet et armbånd med sit navn om håndleddet.

På den måde har barnet en ven at dele oplevelsen med, og barnet og bamsen er indlagt sammen. Bamsen er heller ikke bange for hverken plaster eller en nål i poten, og det er med til at afmystificere behandlingen, lyder det fra TrygFonden.