I det fynske folks tjeneste

40-årig mand fængslet for mord

En 40-årig polak blev mandag varetægtsfængslet i fire uger - han er sigtet for drabet på en anden polak i Odense.

Den 40-årige blev fængslet.

Efter ganske få timers efterforskning anholdt Fyns Politi natten til mandag en 40-årig mand. Han mistænkes for drabet på en 34-årig polsk gartneriarbejder, oplyser vicepolitiinspektør Jack Liedecke.

Den 40-årige mand blev mandag formiddag fremstillet i et lukket grundlovsforhør og varetægtsfængslet i fire uger. Han nægter sig skyldig.

Ifølge Jack Liedecke er den formodede drabsmand bekendt af offeret og ligeledes fra Polen. Det var offerets kæreste, der søndag fandt den 34-årige død i en lejlighed i Birkeparken i Vollsmose. Han er dræbt med slag fra en ukendt genstand.
- Han har ligget død i flere dage og er sidst set kort før jul. Kæresten havde ikke hørt fra ham et stykke tid, så hun blev urolig og tog over og fandt ham dræbt i lejligheden, siger vicepolitiinspektør Jack Liedecke.

Derfor begyndte politiet i første omgang efterforskningen i polakkens nærmeste bekendtskabskreds, hvor altså den 40-årige formodede drabsmand blev fundet. Han mødte faktisk selv op på politistationen sammen med offerets kæreste for at anmelde drabet, og politiet valgte at tilbageholde manden.

/ritzau/