41,5 års fængsel for narkohandel

Seks mænd fra den såkaldte Vollsmosering fik sammenlagt 41,5 års fængsel, da et nævningeting i Østre Landsret fredag udmålte straframmen for omfattende distribution og handel med hård narkotika. Hovedmanden, den 27-årige Mohammad Samir Cheika, blev sendt 10 år bag tremmer.

Tre af de dømte blev udvist fra Danmark

Seks mænd fra den såkaldte Vollsmosering fik sammenlagt 41,5 års fængsel, da et nævningeting i Østre Landsret fredag udmålte straframmen for omfattende distribution og handel med hård narkotika. Hovedmanden, den 27-årige Mohammad Samir Cheika, blev sendt 10 år bag tremmer.


I onsdags blev de sidste seks mænd i den såkaldte Vollsmosering fundet skyldig i køb, transport og salg af store mængder heroin og kokain. Fredag udmålte et nævningeting straffene til de seks narkohandlere:


Mohammad Samir Cheika, 27 år:
Fik 10 års fængsel og konfiskeret tre millioner kroner. Regnet som bagmand og bosiddende i Vollsmose. Er palæstinenser men med dansk statsborgerskab, og kan derfor ikke udvises. Har kone og tre børn. Cheika har været i Danmark i 16 år.


Ali Abdel-Amir Mohamad, 24 år:
Fik syv års fængsel. Samir Cheikas ven og bodyguard. Bosiddende i Vollsmose. Palæstinenser med dansk statsborgeskab, og kan derfor ikke udvises. Har kone og to børn. Været i Danmark i 11 år.


Jamal Mohammed Adlouny, 41 år:
Fik fem års fængsel og blev udvist af Danmark for bestandigt. Bosiddende i Vollsmose. Statsløs palæstinenser. Har kone og to børn. Adlouny har været i Danmark i 13 år. Var tidligere PLO-soldat.


Bilal Gürleyik, 28 år:
Fik seks års fængsel og blev udvist af Danmark for bestandigt. Gürleyik er fra København, han er kurder og har boet i Danmark i 23 år.

Ismail Deveci, 32 år:
Fik 10 års fængsel og blev udvist fra Danmark for bestandigt. Deveci er også fra København men tyrkisk af oprindelse. Han har boet i Danmark i 14 år. Har kone og tre børn. 

Mohammad Dolatshahi Piroz, 37 år:
Fik 3,5 års fængsel men blev ikke udvist fra Danmark.Piroz bor i København, men er iraner af oprindelse, han har tre børn med en dansk kone (de er fraskilt men vil giftes igen). Er konverteret til kristendommen.


Mohammad Dolatshahi Piroz var den eneste af de dømte, der reagerede med glæde efter domsafsigelsen. Han blev stik mod de flestes forventning ikke udvist fra Danmark. Og da han allerede har siddet varetægtsfængslet i 22 måneder fik han lov at forlade retten som en nu fri mand.


Største sag nogensinde
Sagen er den største narkosag på Fyn nogensinde. Udover de seks mænd, der fik deres straf fredag, er 11 personer tidligere dømt for deltagelse i bandens narkohandel.


Vollsmoseringen indkøbte fortrinsvis heroin i København og solgte det i Vollsmose og resten af Odense. Narkobanden menes at have tjent formuer på deres ulovlige forretninger.