42-årig kvinde fik dødstrusler af ekskæreste: - Politiet tager det ikke alvorligt

En 42-årig kvinde er blevet truet på livet af sin ekskæreste, men fem dage efter har politiet endnu ikke behandlet hendes anmeldelse.

Skuffelse, frygt og frustration.

En 42-årig fynsk kvinde har politianmeldt sin ekskæreste for en række dødstrusler. 

- Han truer først med at slå mig ihjel, og så beskriver han, hvordan han vil slå mig ihjel. Og det er typisk ved, at han vil skære halsen over på mig.

Men fem dage senere har Fyns Politi ikke reageret og hjulpet kvinden. Tilbage sidder den 42-årige kvinde og frygter for sin sikkerhed.

Af hensyn til kvindens sikkerhed har TV 2/FYN valgt at anonymisere hende og kalde hende et andet navn, Mette.

Mette gik fra sin ekskæreste i efteråret. Herefter fulgte flere uger med mange hadske og ubehagelige beskeder. Hele forløbet kulminerede i påsken, og Mette valgte efterfølgende at politianmelde sin ekskæreste for dødstruslerne.

- Jeg havde håbet på, at politiet ville tage ud og tage kontakt med ham og få ham til at forholde sig til de her ting, han har gjort. Og så havde jeg håbet på, at han fik et tilhold, så jeg på en eller anden måde kunne være sikker på, at han ikke kunne nærme sig mit hus. Og så havde jeg håbet på at få en overfaldsalarm i tilfælde af, at han ville opsøge mig, fortæller Mette. 

- Jeg slår dig ihjel

Mette optog en af de telefoniske trusler fra ekskæresten. Starten på den over seks minutter lange telefonsamtale lyder:

"Jeg slår dig kraftedeme ihjel på et tidspunkt, tror jeg. Jeg tror simpelthen, jeg tager dommen."

Mettes ekskæreste har også sagt til deres fælles datter, at han ville slå Mette ihjel ved at skære halsen over på hende.

- I og med at jeg har så konkrete beviser; jeg har lydoptagelser, jeg har SMS'er, jeg har en datter, der har kontaktet mig fredag aften, hvor jeg kan høre, hvordan han råber og skriger bagved og bliver mere og mere påvirket af alkohol, så tænker jeg, at alle beviser ligger jo lige for. Så hvis de ikke skulle reagere her, så ved jeg ikke, hvornår de skulle reagere, siger Mette.

Sådan skrev datteren til sin mor i påsken.
Sådan skrev datteren til sin mor i påsken.

Politiet afviser kritik 

Hos Fyns Politi kan man ikke udtale sig om den konkrete sag, men siger, at man har handlet efter bogen ved ikke at kontakte manden.

- Man kan altid efterrationalisere på en situation, og hvis den forurettede har en anden opfattelse af, hvad der skulle være foretaget, så skal vi altid kigge indad og se, om vi kunne have gjort noget anderledes. Men ud fra den fremstilling, jeg har fået af sagen på nuværende tidspunkt og med de detaljer, jeg har fået, så er det en vurdering, som jeg også mener, vi ville have foretaget i dag, siger Kim Munksgaard, der er vicepolitiinspektør ved Fyns Politi.

Grund til kritik

Lene Johannesson er formand for Landsorganisationen af Kvindekrisecentre, LOKK. Hun mener, at der er grund til at kritisere Fyns Politi i den konkrete sag.

- De bør tage en kvinde alvorligt, når hun kommer og fortæller, specielt i en sag som denne, hvor hun har beviser for, at han kommer med dødstrusler, så bør de tage vare på hende og for eksempel give et strakstilhold. 

Her fem dage efter, at Mette søgte hjælp hos politiet, er der stadig ikke sket noget, og hun er både bange og ked af det.

- Jeg er panisk angst for, at han kommer. Hele tiden. 'Bare han ikke kontakter mig'. Og så tænker jeg, at det her er en dårlig film. Jeg ønsker simpelthen bare, at der kommer en og kniber mig i armen, og så er det ikke sket, siger Mette. 

Oversigt

    Oversigt