422 indsatser på Fyn: Livreddere advarer om blæst

Livredderne på Fyn har i sæsonen været i aktion 422 gange - ingen af dem var livreddende. De advarer om blæst i den kommende uge.

Pas på!

Så simpel er opfordringen fra livredderne forud for en uge, der fortsat kan byde på kraftig blæst ved kysterne.

- Vinden giver hvert år anledning til farlige situationer, hvor livredderne henter folk ind fra vandet, og jeg forudser, at vi kommer til at se redningsaktioner på grund af vinden i den kommende uge, siger Anders Myrhøj, kystlivredningschef i TrygFonden Kystlivredning i en pressemeddelelse.

Aktioner på Fyn

Op til 17 m/sek.

Weekenden var blæsende, og der kan være mere blæst på vej. Ifølge TV 2 Vejret kan blæsten i den kommende weekend komme op på 17 meter i sekundet på Fyn. Derfor skal du passe på, hvis du for eksempel skal på vandet i kajak eller SUP (Standup paddleboarding).

- Man skal huske at passe godt på. Der er mange nye indenfor de forskellige vandaktiviteter, og måske kender de ikke de vigtigste forholdsregler – især når vi har med vind at gøre, siger René Højer, programchef i TrygFonden i en pressemeddelelse.

I sidste uge måtte livredderne hente tre SUP'ere i land på Bornholm, og ifølge TrygFonden Kystlivredning kan vinden i de kommende dage skabe lignende farlige situationer.

På Fyn er der livreddertårne på to strande; Christiansminde Strand ved Svendborg og Kerteminde Nordstrand.

Bliv i land

I sæsonens første to uger har TrygFonden Kystlivredning været i aktion i alt 422 gange på de to strande, hvor langt størstedelen har været oplysende indsatser. Der har ikke været nogen livreddende aktioner på Fyn i sæsonen indtil videre.

Søsportens sikkerhedsråd opfordrer også sejlere og andre brugere af vandet til at passe på.

- Vinden vil være frisk til hård og med vindstød på op til 17 m/sek. Det er en udfordring for selv erfarne sejlere, og derfor bør man overveje, om man overhovedet behøver at sejle, hvis det er hårdt vejr, siger Sten Emborg, specialkonsulent i Søsportens Sikkerhedsråd i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Det er ikke en skam at blive i havn. Det er tværtimod at tage skipperansvar.

Fakta om livreddernes indsatser

HER OG NU

MEST LÆSTE OM VALGET: