I det fynske folks tjeneste

43-årig mand fik mildere dom i sexsag

En mand fra Kerteminde, der i byretten havde fået et år og tre måneders fængsel for at have tvunget mindreårige piger til sex, har i Vestre Landsret fået ændret straffen til en betinget dom.

Manden kan slippe for at komme i fængsel, hvis han indvilger i at gå til behandling og være under tilsyn af Kriminalforsorgen, og hvis han i en prøvetid på to år holder sig på afstand af piger under 15 år.

Blandt andet må han ikke uden Kriminalforsorgens samtykke få besøg af mindreårige piger. Manden havde en profil på chatsiden Hjertebanken, hvor han i begyndelsen af 2007 fik kontakt med en pige fra Hjørring, som dengang var 13-14 år. De mødtes flere gange og havde samleje, som han optog film og billeder af. Det endte med, at pigen blev gravid.

Ligeledes via chatsiden fik han kontakt med en anden mindreårig pige i Randers, som han havde oralsex med, og som han fotograferede uden tøj. Da manden blev anholdt i oktober 2007 fandt politiet 2503 utugtige billeder og 104 utugtige filmklip, der bl.a. var med de to piger.

Anklagemyndigheden havde anket for at få byrettens dom skærpet, men landsretten valgte at lytte mere til den tiltalte, der ville frifindes.

/ritzau/