I det fynske folks tjeneste

43 ekstra millioner til trængte fynske kommuner

Flere fynske kommuner får del i de 300 millioner kroner, der i finansloven er sat af til kommuner med vanskelige økonomiske vilkår.

Karen Ellemann er tilfreds med finanslovsaftalen, der kommer fynske kommuner til gode. Foto: Simon Læssøe

Med finansloven for 2017 blev der sat 300 millioner kroner af til en ny særtilskudspulje for kommuner med vanskelige økonomiske vilkår.

Flere fynske kommuner har fået del i de 300 millioner kroner fra puljen. Det gælder blandt andet Faaborg-Midtfyn, der får 15,9 millioner kroner. Nyheden om de ekstra 15,9 millioner kroner i kommunekassen er netop tikket ind på borgmesterkontoret i Faaborg-Midtfyn Kommune.

- Umiddelbart er vi da tilfredse, og midlerne falder på et tørt sted, fortæller borgmester Christian Thygesen (V) til TV 2/FYN.

Assens Kommune får 12,8 millioner kroner,  Nordfyn får 9,1 millioner kroner, mens Langeland og Ærø også får en mindre del af puljen, der er en del af finanslovsaftalen for 2017. I alt får Fyn 43,6 millioner kroner.

- Jeg er rigtig glad for, at vi med finanslovsaftalen er blevet enige om at prioritere en særlig indsats for kommuner med vanskelige økonomiske vilkår. Den nye pulje skal hjælpe de kommuner, som har særlige udfordringer, siger social og indenrigsminister Karen Ellemann (V).

De ekstra penge tilfalder også Nordfyns Kommune, der er godt tilfredse.

- Vi bør med 9,1 millioner kroner i 2017 få investeret i tiltag, der kan gøre os bedre stillet fremadrettet. Det kan være bosætnings- eller strukturmæssige tiltag. Det kan også være rationaliserings- og effektiviseringstiltag, der på den korte bane koster i investeringer, men som senere vil forbedre vores situation, siger borgmester i Nordfyns Kommune, Morten Andersen.

I alt 24 kommuner kan forvente at få tilskud fra puljen for 2017 på baggrund af et lavt beskatningsgrundlag og særlige udfordinger.

Når lovforslaget er vedtaget af Folketinget, vil tilskuddene blive udbetalt.