43 fartsyndere snuppet med helikopter

Med en helikopter hængende i luften over motorvejsstrækningen mellem Nyborg og Odense fik Rigspolitiets Færdselsafdeling 43 fartsyndere i nettet. En enkelt bilist taget med 189 kilometer i timen.

-

Med en helikopter hængende i luften over motorvejsstrækningen mellem Nyborg og Odense fik Rigspolitiets Færdselsafdeling 43 fartsyndere i nettet. En enkelt bilist blev taget med 189 kilometer i timen.

Helikopteren måler bilernes hastighed ved hjælp af gule T\'er på motorvejen. T\'erne er placeret med 1000 meters mellemrum, så ved hjælp af et stopur kan det afsløres, hvor hårdt bilisterne trykker på speederen.
Helikopteren giver så besked til betjente på landjorden, der får tvunget den lidt for hurtige bilist ind til siden.

Dagens højeste hastighed blev målt til 189 kilometer i timen. Føreren af den bil fik en betinget frakendelse af kørekortet og modtager i den nærmeste fremtid en bøde på 4.000 kroner. Derudover skal vedkommende en tur forbi kørelæreren og tage ny køre- og teoriprøve.

For tre uger siden gennemførte Færdelspolitiet en lignende aktion, og dengang blev 47 snuppet, så onsdagens antal var ikke chokerende højt, oplyser Bent Mouboe, vicepolitikommissær hos Rigspolitiets Færdelsafdeling i Odense.