500.000 danskere skal kunne vaccineres om ugen

Smitten med corona stiger i Danmark, og derfor er ambitionen at få endnu flere vaccineret mod covid-19.

Statsminister Mette Frederiksen siger på pressemøde i Statsministeriet om styrkelse af vaccinationsindsatsen:

- Smitten er fortsat høj i Danmark. I det seneste døgn er over 5000 teste positive. Det er det højeste i pandemien. Det er vigtigt, at vi nu sætter alle sejl til. Det skyldes også den nye variant Omikron. Vi ved fra tidligere varianter, at tid er den afgørende faktor, siger Mette Frederiksen.

Det er svært at få en hurtig tid til vaccination i øjeblikket, erkender direktør i Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm.

- Vi skal gerne ned på, at man kan blive vaccineret inden for en uge, når man får invitationen. Det kan vi godt komme.

- Hvis man får en indkaldelse til tredje stik, så tag i mod den og book tid. Hvis der ikke er en ledig tid, så prøv igen næste dag. Vi lægger løbende nye tider ud, siger Søren Brostrøm.

Selvom mundbindet og coronapasset er tilbage. Derudover skal der virkelig fart på vaccineindsatsen, lyder det.

- Der kommer til at ske en fordobling af vaccineindsatsen i Danmark, siger Mette Frederiksen.

Således er ambitionen at kunne vaccinere 500.000 danskere om ugen.

Tag imod tredje stik

Statsminister Mette Frederiksen (S) opfordrer "meget, meget kraftigt" ældre til at tage imod en udsendt invitation til tredje stik af coronavaccinen.

- I dag har vi derfor et helt centralt budskab. Til oldeforældre, bedsteforældre, sårbare, personale i frontlinjen, alle jer, der er vaccineret allerede sidste vinter og i foråret: En meget, meget kraftig opfordring til at tage imod det tredje vaccinestik, siger Mette Frederiksen på et pressemøde.

Alle andre over 18 år, som fik det andet stik i sommer, vil modtage en invitation i løbet af de kommende måneder, tilføjer hun.

Regeringen holder pressemødet få timer, efter at Statens Serum Institut (SSI) har meddelt, at 5120 personer er smittet med coronavirus det seneste døgn. Det er det højeste antal under epidemien.

- Det er vigtigt, at vi nu sætter alle sejl til. Det skyldes også den nye variant Omikron. Vi ved fra tidligere varianter, at tid er den afgørende faktor, siger Mette Frederiksen.

Rekord i smittetal

Torsdag vil der formentlig også komme et nyt højt, dagligt smittetal. Det siger direktør for Statens Serum Institut Henrik Ullum, efter at der onsdag blev sat rekord med det hidtil højeste antal på 5120 personer.

- Med en stigende smittekurven må vi forvente, at også indlæggelsestallet vil stige i den kommende tid, siger Henrik Ullum.

Han forventer dog, at det med fortsat udrulning af vacciner vil være muligt at bevare et åbent samfund hen over vinteren.