I det fynske folks tjeneste

500.000 kroners regning efter hærværk på skole

En del af væggene og gulvet på Kroggårdsskolen i Næsby skal brækkes op efter weekendens hærværk. Den foreløbige vurdering lyder på en regning på omkring en halv million kroner.

"God made me do it" har hærværksmændene skrevet på væggen.

Lørdag eller søndag brød stadigt ukendte gerningsmænd ind på Kroggårdsskolen i Odense, stoppede vaskene til og åbnede for vandet. Det medførte store skader i indskolingsafdelingen.

Torsdag har ISS og folk fra Odense Kommune vurderet følgeskaderne, og det ser sort ud.

- Jeg sidder og bider i bordet lige nu, siger skolens leder Kalle Hansen til TV 2/FYN.

- Det vil tage måneder, før lokalerne igen kan bruges til børn. Der er frygt for skimmelsvamp, så derfor tør vi ikke lukke børnene der ind igen, siger Kalle Hansen.

I første omgang skal affugtere tørre de skadede lokaler i et par uger. Derefter skal de nederste 30 centimeter af nogle af væggene brækkes ned, mens en del af linoleumsgulvet skal løftes og måske erstattes af nyt.

En af de berørte klasser kan atter benytte deres klasselokale, mens fire andre har fået tildelt små utidssvarende lokaler.

Umiddelbart skal skolen selv punge ud med de mange penge, men Kalle Hansen håber på at kunne få refunderet de fleste fra Odense kommunes fælleskasse.