5466 ledige fynboer til 424 akutjob

Antallet af fynboer der er i overhængende fare for at ryge ud af dagpengesystemet er nu oppe på 5.466 personer. Kun en brøkdel af dem kan se frem til at få et af de 424 fynske akutjob.

Maria Blaasvær er en af de mange fynboer, der nu kun har få dage tilbage af sin dagpenge-periode.

Som tidligere Lindø-arbejder gennem seks år fik Maria Blaasvær mulighed for at uddanne sig med hjælp fra EUs globaliseringsfond. Hun har nu bestået grundforløbet som serviceassistent, men hun har ikke været i stand til at færdiggøre uddannelsen. Hun kan nemlig ikke finde en læreplads.

- Jeg havde håbet at få en lærerplads, og tog grundforløbet fordi det har mange veje, siger Maria Blaasvær

Nu har Maria Blaasvær kun få dage tilbage af sin dagpenge-periode.

- Nu er tiden ved at løbe ud for mig. Jeg ved ikke hvordan jeg skal redde det, hvis jeg skal undgå kontanthjælp. Jeg vil så gerne have et arbejde, men jeg ved jo næsten godt, at det får jeg ikke, for der er jo ikke noget, siger Maria Blaasvær

3f Østfyn besvarer i disse dage mange spørgsmål fra medlemmer, som er på vej ud af dagpengesystemet. Nogle er måske berettigede til kontanthjælp eller uddannelsesydelse - andre mister enhver form for forsørgelse:

- Den optimisme der var der i starten, den er der ikke længere. Vi kan mærke at de ledige bliver mere og mere modløse og opgivende, siger Jens Arne Hansen, der er leder af A-kassen, 3f Østfyn.

På landsplan ryger 2400 medlemmer af 3F ud af dagpengesystemet.