I det fynske folks tjeneste

552 virksomheder sagde stop i oktober

Oktober bød på det første fald i antallet af konkurser i år. 552 virksomheder gik konkurs, men samtidig åbnede flere nye virksomheder. Fyn har i de seneste 12 måneder haft fald i antallet af konkurser.

Kassen var tom og mulighederne for overlevelse udtømte for 552 danske virksomheder i oktober, som derfor blev erklæret konkurs. Det viser tal fra kreditvirksomheden Experian.

Det er dog en lille bedring fra samme måned sidste år, hvor 581 virksomheder måtte lukke bøgerne for sidste gang. Det er første gang i 2010, at en måned viser et fald i antallet af konkurser.

I oktober gik det værst ud over virksomheder inden for finansverdenen, handel og bygge- og anlægsbranchen.

Selvom det lysner lidt for virksomhederne, har der over de seneste 12 måneder været en stigning på 12,8 procent sammenlignet med de tilsvarende måneder et år tidligere.

Bornholm, Grønland og Lolland-Falster har over de seneste 12 måneder haft de største relative stigninger. Nordjylland og Fyn har som de eneste områder haft fald i antallet af konkurser.

Der er dog flere spæde tegn på, at økonomien er begyndt at komme sig lidt. 1486 nye virksomheder har nemlig samtidig set dagens lys i oktober, og det er en stigning på 11,7 procent i forhold til oktober 2009.