I det fynske folks tjeneste

75.000 kroner i erstatning efter fyring

En tidligere medarbejder på Dalum Papir i Odense har fået 75.000 kr. i erstatning, fordi han havde over 25 års anciennitet, da han blev fyret.

-

En tidligere medarbejder på Dalum Papir i Odense har fået 75.000 kr. i erstatning, fordi han havde over 25 års anciennitet, da han blev fyret. Det skriver sid.dk.

Afgørelsen fra Afskedigelsesnævnet bekræfter, at virksomheder skal tage særlige hensyn, når de vil afskedige medarbejdere med mere en 25 års ansættelse i samme virksomhed. Til gengæld skal virksomhederne ikke tage særlige hensyn hvis de vil fyre ældre medarbejdere. Det viser to sager som SiD havde indklaget for Afskedigelsesnævnet.

Begge medarbejdere var over 60 år, da de blev afskediget. Den ene medarbejder havde været ansat på Dalum Papir i over 30 år, og han fik tilkendt en erstatning på 75.000 kr. efter fyringen. Den anden medarbejder havde kun været ansat i 24½ år, og han fik derfor ikke tilkendt nogen erstatning.

Ifølge Afskedigelsesnævnet skal der tages særlige hensyn til medarbejdere med mere end 25 års ansættelse i virksomheden. Og virksomheden kunne ikke godtgøre, at der var taget de nødvendige anciennitetsmæssige hensyn til medarbejderen, der havde været ansat i mere end 30 år.