I det fynske folks tjeneste

77 personer er døde med coronavirus - de blev i snit 81 år

77 personer har indtil videre mistet livet, mens de har været smittet med coronavirus. Mindst en er død på OUH i Odense.

Selvom en person er registreret som død med virusset, er det ikke nødvendigvis dødsårsagen.  Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

De personer, der er døde med coronavirus i Danmark, har i gennemsnit været 81 år. 

Det fortæller sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde. 

Meldingen er på linje med, hvad sundhedsmyndighederne tidligere har meldt ud om alderen på dem, der er døde med virusset, og hvad man har set på Fyn. 

Læs også Mette F.: Danskere skal arbejde forskudt under genåbning

Her døde en 88-årig mand, der var bekræftet smittet med coronavirus, for en uge siden på OUH i Odense.

77 dødfald registreret i Danmark

Mandag er der registreret 77 dødsfald i Danmark med personer, som har været smittet med coronavirus. 

I sidste uge oplyste myndighederne, at det yngste dødsfald indtil videre var en person på 50 år, mens den ældste var 94 år. 

Siden er der offentliggjort flere dødsfald, og tallene kan derfor have ændret sig siden.

Læs også Første corona-dødsfald på Fyn

Ældre personer er generelt set mest sårbare, og der har indtil videre også været en klar overvægt af ældre blandt de indlagte på landets sygehuse. 

Alle kan blive ramt

I sidste uge viste en opgørelse, at knap halvdelen af alle de indlagte var 70 år eller ældre. 

Omkring tre ud af fire af patienter over 70 år, der har været indlagt og smittet med coronavirus, har oveni haft en eller flere kroniske sygdomme. Det kan være diabetes, kræft, hjerte-kar-sygdomme eller lungesygdomme.

Læs også Smittede med corona: Fyn under landsgennemsnittet

Det fremgår af den seneste rapport fra Statens Serum Institut, der har belyst de indlagte patienter, som blev offentliggjort i sidste uge. 

Selv om de ældre er mere sårbare, understreger Magnus Heunicke på pressemødet, at der også har været tilfælde med unge, som har haft alvorlige sygdomsforløb med coronavirusset. 

- Corona kan ramme alle, en det er de ældre, der bliver hårdest ramt. Dem har vi sammen et ansvar for at passe på, sagde han.