800 km cykelrute skal lokke turister til

Nu skal der skabes en 800 km lang national cykelrute i Syddanmark. Den nye nationale cykelrute skal være med til at tiltrække flere cykelturister til området.

Omkring 1,5 mio. cykelturister satte sig sidste år i sadlen under deres ferie her i landet.  Men der er plads til endnu flere cykelturister rundt omkring i landet.

I et samarbejde med 17 kommuner har Vejdirektoratet sat sig for bordenden i arbejdet med at omlægge national cykelrute 8 til en ny ringrute.

Den samlede rute bliver over 800 km lang og løber fra den dansk-tyske grænse, gennem det Sydfynske Øhav, henover Lolland-Falster, Møn, Sydsjælland og over Lillebælt, indtil ruten føres tilbage til Padborg.

- Den nye cykelrute kan derfor være med til at skabe økonomisk vækst i turismeerhvervet i de syddanske kommuner

- Cykelturisme er en sund og miljøvenlig ferieform, men det er også en ferieform med et økonomisk potentiale. Vi ved, at cykelturister generelt bruger flere penge end den typiske sommerhusturist, da de f.eks. tager på flere udflugter, shoppingture og museumsbesøg.  Den nye cykelrute kan derfor være med til at skabe økonomisk vækst i turismeerhvervet i de syddanske kommuner, siger afdelingsleder Andreas Egense i Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet står for at koordinere ruteomlægningen og for at skabe fundamentet for en god og ensartet ruteskiltning.

Når dette er på plads, kan de 17 kommuner, lokale turistorganisationer og private aktører begynde at skilte og markedsføre ruten og udvikle pakketilbud med overnatning, spisemuligheder og oplevelser.

Vejdirektoratet forventer, at cykelturisterne vil få glæde af ruten i 2017.