8000 underskrifter mod lukning af skadestue

På bare tre måneder har Dorte Nielsen fra Fåborg indsamlet næsten 8000 underskrifter mod lukningen af skadestuen i Fåborg. Mandag eftermiddag afleverer en støre delegation fra Fåborg underskrifterne på amtsgården.

Busfuld af fåborgensere til amtsgården

På bare tre måneder har Dorte Nielsen fra Fåborg indsamlet næsten 8000 underskrifter mod lukningen af skadestuen i Fåborg. Mandag eftermiddag afleverer en større delegation fra Fåborg underskrifterne på amtsgården.

Det var en personlig oplevelse med sygehusvæsnet i Fåborg, der satte Dorte Nielsen i gang med den storstilede underskriftsindsamling. Sidst i august i år blev hun kørt ned af en bil i en rundkørsel i Fåborg. Med en større flænge i hovedet og med blodet løbende ned over ansigtet, opsøgte hun sygehuset i Fåborg for at blive lappet sammen.

Men til hendes store overraskelse blev hun sendt videre til Odense, da skadestuen i Fåborg var nedlagt.

Den oplevelse fik Dorte Nielsen til at gå i aktion for at få genopnået en skadestue i Fåborg. Sammen med sin kæreste har samlet underskrifter ind på gågaderne og hun har hængt opslag op i butikkerne i Fåborg. Og fåborgenserne har taget godt mod hendes initiativ.

"Mange har ringet efter flere lister, så de kunne indsamle på skoler og arbejdspladser", fortæller Dorte Nielsen.

Mandag eftermiddag skal de små 8000 underskrifter overrækkes til formanden for sygehusudvalget Ester Larsen(V).

Dorte Larsen har trods det store arbejde, ingen forventninger om at de 8000 protester med ét slag vil ændre amtets sygehuspolitik. Men håber på længere sigt, at underskrifterne vil få politikerne i amtet til at genoverveje sygehuspolitikken.