82 danskere har fået fyrværkeriskader

Landets fem regioner melder om en rolig nat med mange ambulancekørsler, men foreløbig få fyrværkeriskader.

Meget tyder på, at størstedelen af danskerne har været fornuftige med nytårskrudtet, da 2012 blev skudt ind natten til søndag.

En foreløbig opgørelse over 112-opkald til de fem regioners vagtcentraler viser, at der er omkring 82 fyrværkeriskader. Billedet kan dog ændres, når tallene fra akutmodtagelserne foreligger, oplyser regionerne.

- Det ser ud til, at det ligger lidt lavere end sidste år. Det skyldes nok, at kampagnerne om at bruge beskyttelsesbriller og være forsigtig med fyrværkeri har virket, siger overlæge og vagtcentralchef Jan Nørtved fra Region Hovedstaden.

Foreløbig er der kun meldinger om en alvorlig øjenskade i hovedstadsområdet, mens der ikke er nogen livstruende skader.

I Region Syddanmark har man haft lidt mere at lave end sidste år - uden at det dog har givet stor travlhed.

- Der har været en fyrværkeriskade i regionen, der muligvis er lidt alvorlig, men ellers har det været roligt, siger lægefaglig leder Søren Jepsen fra AMK-vagtcentralen i Region Syddanmark.

Samlet har regionerne modtaget 1322 opkald via 112 om akut sygdom og tilskadekomst.

Det er cirka fire gange mere end på en gennemsnitlig dag. Hovedparten af opkaldene blev modtaget efter midnat - men også senere på natten var der mange opkald.

I modsætning til sidste år har temperaturen været over frysepunktet og vejene uden sne og is - og det er den overordnede forklaring på de få alvorlige opgaver for regionernes ambulancer.

- Sidste år betød frost og glatte veje, at der var ganske mange faldulykker. Det har vi ikke set meget af i år, siger Jan Nørtved fra Region Hovedstaden.

Tilsvarende har vejret uden sne og is også givet færre trafikale problemer både for almindelige borgere og for ambulanceudrykningerne nytårsaften.

Jan Nørtved oplyser samtidig, at det sundhedsfaglige personale har klaret omkring halvdelen af opkaldene til 112 ved rådgivning og uden, at der var behov for en ambulance.