AaB og OB deler i chancerig nullert

Hverken AaB eller OB havde fået målstøvlerne på i søndagens kamp, der endte 0-0 i Aalborg.

Mål blev der ikke scoret, da AaB og OB søndag spillede 0-0 i Aalborg i Superligaens fjerde spillerunde.

Uskarphed foran kassen og utallige brændte målchancer var der til gengæld nok af hos de to mandskaber, der specielt i anden halvleg leverede underholdningen foran de 6.369 tilskuere på Nordjyske Arena.

Begge hold havde i løbet af den sidste del af kampen optræk til at tage alle tre point.

Med 10 minutter igen fik AaB-backen Jakob Ahlmann muligheden på kanten af feltet, men Jesper Christiansen fik reddet, og på returen formåede den anden AaB-back, Patrick Christensen, ikke at følge op.

En af AaB's andre store chancer tilfaldt Kasper Kusk, der kort efter pausen helt umarkeret foran Jesper Christiansens OB-mål ikke formåede at bringe hjemmeholdet foran.

Kusk, der netop er blevet udtaget til A-landskampen mod Polen, har ikke scoret i Superligaen siden november 2012.

Hos OB var det primært Morten Skoubo, Emil Larsen og Martin Spelmann, der stod for at misse udeholdets oplagte muligheder.

Den største offensive synder hos OB var dog Spelmann, der i midten af anden halvleg blev spillet helt fri af Rasmus Falk i en kontra, men den tidligere AC Horsens-spiller skød lige på en fremstormende Nicolai Larsen i AaB-målet.

Emil Larsen var i løbet af hele kampen en konstant kontratrussel for udeholdet, men ligesom sine med- og modspillere manglede skarpheden foran kassen.

En spiller, som også havde problemer med at få stillet dagens sigtekorn, var Jeppe Curth. Den tidligere superliga-topscorer havde flere åbne målchancer, men AaB-angriberen sparkede gang på gang over mål.

Første halvleg var også præget af flere halve muligheder til begge mandskaber. Det startede allerede i det første minut, hvor AaB-angriberen Rolf Toft blev stukket i dybden, men ligesom mod FC Vestsjælland var den unge nordjyde for uskarp foran kassen.

Det samme var Emil Larsen, der kort tid efter AaB's åbningschance blev spillet fri mod Nicolai Larsens mål, men OB'eren blev forhindret i skudøjeblikket.

Efter de hektiske åbningsminutter fulgte en periode, hvor hverken AaB eller OB formåede at spille sig frem til det store.

Det ændrede sig dog i løbet af det sidste kvarter af første halvleg, hvor både Jeppe Curth, Rasmus Würtz og Kasper Risgård havde pæne muligheder for hjemmeholdet.

Første halvlegs største chance faldt dog for fødderne af Martin Spelmann. Han blev spillet fri i det lille felt, men Nicolai Larsen diskede op med en solid fodparade og sørgede for, at holdene kunne gå til pause med 0-0.

Og det blev altså også kampens slutresultat, der betyder, at AaB forbliver på tredjepladsen med syv point, mens OB kravler op over AGF med seks point. Fynboerne har en bedre målscore end århusianerne.

AaB gæster næste weekend FC Nordsjælland, mens OB skal en tur til Slagelse for at møde oprykkerne fra FC Vestsjælland.