Året, der gik: Her er de ti mest sete YouTube-videoer fra Fyn

Vi har samlet årets ti mest sete videoer på TV 2 Fyns YouTube-kanal. Du kan møde Jens, der har sit eget jagerfly, og et ægtepar, der ikke må bo i deres autocamper.

Der er nyheder, som udkommer - og dagen efter - ja, så er de glemt. Og så er der de der historier, som lever år efter år. De bliver delt, kommenteret og set. 

Igen og igen. 

Enten fordi de rammer helt ind i hjertekulen, eller fordi de er blevet go-to-videoer, hvis man mangler et smil i hverdagen. Det er i hvert fald, hvad flere brugere skriver i kommentarfeltet.

TV 2 Fyns YouTube-kanal har vi samlet den slags historier. Og i anledning af at 2021 snart bliver til 2022, har vi fundet de ti mest sete videoer fra året, der snart er gået.

Nummer 10: 

Fynsk viking: Allan går i shorts og bare tæer i minusgrader og snevejr

Allan Fritzen fra Fyn fryser aldrig. Selv i sne og minusgrader kan du møde ham i shorts, undertrøje og bare tæer i træskoene.

Journalist Gert Hansen og fotograf Flemming Ellegaard besøgte Allan Fritzen en råkold dag i 2013.

Nummer 9:

Vagabonden fra Assens.

Han er kendt som vagabonden i Assens. Niels Pangler har brugt mange år på landevejen - men nu har han slået sig ned i Assens, hvor han drikker øl med vennerne og passer godt på sine hunde.

Vagabonden fra Assens er et af mange indslag i serien om fynske originaler. Indslaget om Niels Pangler er fra 2011 og er stadig et af de mest sete indslag ti år senere. 

Niels Pangler døde i 2016.


Nummer 8:

Børge Sønderjyde.

Han bor i sin lille campingvogn bag ved Assens gamle station - og er i lokalsamfundet bedst kendt under navnet Børge Sønderjyde.

Børge Sønderjyde er også en af de fynske originaler, som har gjort indtryk på brugerne.

Det viser kommentarer som "Kærligt menneske. Sikke et rent hjerte! Hvor kunne vi alle dog lære meget af dette unikke menneske :)" 

og 

"Det her er min "go to" video hvis jeg mangler et smil i hverdagen :)".

 Indslaget er set knap 110.000 gange.


Nummer 7: 

Ægtepar lever i en autocamper - nu risikerer de at få klippet pladerne.

Jørgen og Tove Holm fra Middelfart har bosat sig i en autocamper for at udleve deres rejsedrømme. Det vil staten nu sætte en stopper for.

28. februar 2021 fortalte TV 2 Fyn historien om ægteparret Jørgen og Tove Holm, der havde solgt gården for at leve livet på landevejen i deres autocamper. 

Men den gik ikke, lød det fra Motorstyrelsen, der krævede, at ægteparret fik klippet pladerne. Man kan ikke eje en autocamper, hvis man ikke har en fast adresse. 

Heldigvis for ægteparret blev reglerne lavet om, da indslaget blev vist på TV 2 Fyn. Så nu kan parret leve drømmene ud og bo i deres autocamper.

Nummer 6:

Carsten "Klinge" lever livet på havnen i Bogense.

Her kan du møde Carsten "Klinge" en mand, der forstår kunsten at nyde livet med en kold bajer og udsigten over Bogense Havn.

Carsten "Klinge" er endnu en af de fynske originaler, der har taget danskerne med storm.
Her er et lille udpluk af kommentarerne fra indslaget om "Klinge".

"Kongen af alle fynske originaler."  

"Jeg er ikke blevet underholdt så meget i flere år... Manden er genial, jeg vil gå så langt og sige at jeg elsker ham. Bare han var min morfar."

"Legende."

Nummer 5:

Jens har hangar og eget jagerfly.

En bristet drøm om som ung at blive jagerpilot ved forsvaret slog ikke Jens Ploug Larsen fra Brobyværk på Fyn ud. Nu ejer han som den eneste i Danmark sit eget jagerfly og giver troen på drømme videre til andre.

Det er de færreste, der kan prale af at have sit eget jagerfly og hangar. Men når nu hele familien er piloter, så giver det måske bedre mening. Historien om Jens Ploug Larsen fra Brobyværk har sat drømmene i gang hos flere brugere.

"Fandme vildt det gir motivation"

"Han er en legende. Har mange gange set hans fly flyve over Brobyværk."


Nummer 4:

Per Skipper.

Per "Skipper" Jacobsen bor i en kutter i Assens Havn. Han er en ægte humorist og livsnyder. Og så hænger han ud på Strandkroen til robotstøvsugerræset "Formel støv".

Knap en halv million har set indslaget om den fynske original, Per Skipper fra Assens. Og Per Skipper er populær i både Danmark, Sverige, Norge og Tyskland.


Nummer 3:

Flaske-Bent fra Svendborg.

Flaske-Bent var kendt i bybilledet i Svendborg, hvor han trak rundt med sin ladcykel og samlede flasker og tomme dåser. Men der var altid plads til en lille snak og et smil til alle, som han mødte på sin vej. Hans motto var: Hellere være en original end almindelig.

Indslaget om Flaske-Bent er fra 2010. Han døde i december 2020. 84 år gammel.

"Man kan bare mærke han hele vejen igennem var en god mand ❤️."

"Flere af den slags mennesker ville være godt for samfundet. R.I.P."

"Jeg mødte ham tit i de 25 år jeg boede i Svendborg. Han var altid i godt humør. "


Nummer 2:

Hele huset rystede, da letbanen blev testet i Odense.

Klirrende glas og møbler, der rykkede rundt. Testkørslerne på letbanen er begyndt i det centrale Odense, og det har naboerne i høj grad bemærket. Ifølge en af naboerne til den nye letbane lød det som et fly, der lettede.

Indslaget om letbanens testkørslen, der fik møblerne til at rykke rundt, blev set af over 100.000 på en enkelt weekend i september 2021. 

Nummer 1:

Den vrisne slagter fra Langeskov.

- Jeg har sgu andet at lave end at underholde alle dem, der skal have mørbradbøf eller hvad fanden det nu er! Slagter Helge Winther fra Langeskov havde skarpe holdninger til det meste - og lige til det sidste. Også til sine kunder, de unge lærlinge og ikke mindst danskerne, samfundet og systemet. Indslaget her er fra 2011, hvor Helge Winther var 81 år.

Hvis man siger YouTube, så siger man også Den vrisne slagter fra Langeskov. Indslaget om den legendariske slagter er vist over halvanden million gange. Tusinder har kommenteret portrættet af ham, og så er det delt igen og igen. 

Helge Winther døde i 2016.