Årets travleste dag hos blomsterhandlere: - Alle elsker mor

Mors dag giver travlhed hos blomsterhandlere. Hos Bloomit i Odense har man valgt at lave et blomstertorv på parkeringspladsen i dagens anledning.

På én dag regner Martin Lethenborg med at lave næsten samme omsætning, som han normalt kan lave på 14 almindelige dage. 

Han er driftschef hos Bloomit i Odense, og søndag har han valgt at flytte alle butikkens blomster udenfor under tre store telte og på den måde omdanne parkeringspladsen til et regulært blomstertorv. 

- Det er absolut årets største dag, siger han.

Dagen er - hvis man skulle have glemt det - mors dag, og det er derfor, der er særligt tryk på hos landets blomsterhandlere. 

quote - Det kan jo ikke siges anderledes end, at alle elsker mor

Martin Lethenborg, driftschef i Bloomit


Hos Interflora, som leverer blomster til hele Danmark, melder man om, at dagen i dag er mellem 10 og 20 gange større end en almindelig dag.


Corona-hensyn

Det er andet år i træk, at Bloomit har valgt at flytte sine varer udenfor på mors dag. Det er gjort for at tage hensyn til corona-situationen. 

- Det gør, at vi kan hjælpe alle kunderne og tilbyde en masse gode, flottte blomster, og at vi stadig kan styre det og holde afstand, siger Martin Lethenborg. 

Sidste år blev det gjort i mindre skala, men med stor succes

- Nu har vi skaleret op i år og gjort det helhjertet, siger Martin Lethenborg. 


- Mor er den bedste

Mors dag har i Danmark været fejret siden 1929 og falder altid på anden søndag i maj og hænger uløseligt sammen med en buket eller andre gaver til mor. 

Og derfor overrasker det heller ikke Martin Lethenborg, at det er så populær en dag at købe blomster på. 

- Det kan jo ikke siges anderledes end, at alle elsker mor. Mor er den bedste. siger han. 

Første gang mors dag blev fejret i Danmark var i forbindelse med en blomsterudstilling Forum i København 12. maj 1929. I blandt andet USA falder dagen også anden søndag i maj, mens både Sverige og Norge har andre dage.