Absalonsen mødte Nobelpris-tager

OBs midtbaneprofil Johan Absalonsen mødtes lørdag med den sydafrikanske, tidligere modtager af Nobels fredspris, Desmond Tutu - og han inviterede Tutu med på sit "hold".

I anledning af Klimatopmødet har Folkekirkens Nødhjælp inviteret den sydafrikanske ærkebiskop til København, hvor han søndag overrækker 500.000 underskrifter til FNs klimachef Yvo de Boer.

Og i den forbindelse var Johan Absalonsen og FC Københavns William Kvist dukket op for at overrække Desmond Tutu en bold og en sweatshirt fra velgørenhedsholdet FC Savanna, der skal skaffe mad og rent vand i Afrika.
- Jeg har læst én af Tutus bøger, og den inspirerede mig meget. Han er gammel, men har stadig en stærk appel. I sin tale sagde han, at han jo snart dør. Derefter henvendte han sig til William og mig og bad os som unge fortælle politikerne, at de er nødt til at handle stærkt overfor klimaforandringer. Det påvirker jo én. Han har et fantastisk grin og en herlig selvironi. Det var stort, at møde én af verdens meget store mænd, udtaler Absalonsen.

På hjemmesiden www.fcsavanna.dk opfordrer 18 Superliga-spillere hele fodbold-Danmark til at støtte velgørenhedsarbejdet. Her kan man deltage i afstemninger, blogge med spillerne, se video med spillernes fodbold-trick, blive gratis medlem af FC Savannas fanklub og jævnligt modtage mails fra de danske fodboldprofiler.

Samtidig kan både private og virksomheder støtte spillernes kamp for mad og rent vand til nogle af verdens allerfattigste mennesker ved at give penge ved et mål, en redning eller en sejr.

FC Savanna.dk - FC Savanna.dk