Absalonsen stopper karrieren for at studere jura

Johan Absalonsen har spillet sin sidste kamp på topplan og vil nu færdiggøre sit igangværende jurastudie på Syddansk Universitet.

Den fynske fodboldspiller Johan Absalonsen indstiller karrieren, efter at det for nylig blev afgjort, at han stopper i superligaklubben Sønderjyske.

Det oplyser den 35-årige nu tidligere fodboldspiller til avisen Der Nordschleswiger.

- Det er slut. Jeg trækker stikket og bliver fuldtidsstuderende. Til sommer gør jeg mit jurastudie færdigt, siger Absalonsen til avisens hjemmeside.

Johan Absalonsen, der er opvokset i Flemløse på Sydvestfyn, fik sin fodboldmæssige opdragelse i Glamsbjerg og B1913, inden han fik debut i Superligaen for Brøndby i 2004. Sidenhen nåede han forbi OB, FC København, AC Horsens og Sønderjyske. Derudover blev det til en afstikker til Adelaide United i australsk fodbold.

- Der er mange højdepunkter.

- Det største må være pokalfinalen i 2007, hvor jeg var med til at vinde med OB og blev kåret til pokalfighter.

- Inden da nåede jeg at blive mester med Brøndby, men det blev ikke til så mange minutter på banen, husker Johan Absalonsen.

I 2009 blev det også til to optrædener på det danske landshold i venskabskampe mod Sydkorea og USA.

- Min debut på det danske landshold i 2009 er også et af de absolutte højdepunkter. Det samme er min sølvmedalje med Sønderjyske i 2016 og pokalsejren med Sønderjyske i 2020, siger han.

Johan Absalonsen er den eneste spiller i Superligaen, der har scoret i 17 forskellige sæsoner.

I 2016 blev han topscorer for Sønderjyske, da holdet overraskede alt og alle og hentede sølv i Superligaen. I efteråret blev det blot til seks kampe for Sønderjyske i Superligaen.