Accept af aktivitetsdæmpende dage

Trods skepsis godkender politikerne i Fyns Amt nu de såkaldte aktivitetsdæmpende dage på Odense Universitetshospital. Sygehusudvalget vil have ny redegørelse til sommer.

Ingen pauser for kræft- og hjertepatienter

Trods skepsis godkender politikerne i Fyns Amt nu de såkaldte aktivitetsdæmpende dage på Odense Universitetshospital. Sygehusudvalget vil have ny redegørelse til sommer.

På sit møde mandag godkendte sygehusudvalget i Fyns Amt det nye initiativ fra Ledelsen på Odense Universtitetshospital om at indføre såkaldte "aktivitetsdæmpende dage" på sygehuset.

"Vi tager ordningen til efterretning, og vi vil have en ny redegørelse om ordningen til sommer", siger sygehusudvalgets formand Ester Larsen(V).

Men politikerne i Sygehusudvalget har opstillet en række betingelser, som de forventer at områdeledelsen overholder ved de 12 aktivitetsdæmpende dage.

Odense Universtitetshospital skal også på aktivitetsdæmpende dage tage sig af akutte patienter, og patienter med kræft- og hjertesygdomme.

Derudover skal områdeledelsen sørge for at dyrt apparatur som fx scannere og strålekanoner også bliver betjent på de aktivitetsdæmpende dage.

Men hvis disse betingelser bliver overholdt, så vil politikerne gerne acceptere den nye ordning som et forsøg.

I sidste uge udtrykte sygehusudvalgets formand Ester larsen ellers betænkeligheder over den nye ordning. Men efter mødet mandag er hun altså parat til at acceptere ordningen.

Områdeledelsen på Odense Universitetshospital har indført de 12 aktivitetsdæmpende dage for at få sygehusets budget til at hænge sammen med produktiviteten. Meningen er, at dagene skal fungere med samme bemanding som på søn- og helligdage.