I det fynske folks tjeneste

Advarsel: Travl lillejuleaften i vente på vejene

Julen betyder, at mange danskere tager bilen og kører tværs gennem landet for at fejre højtiden med familien. Vejdirektoratet advarer om, at der især lillejuleaftensdag kan opstå kø og ventetid.

Lørdag den 23. december vil være julens travleste udrejsedag, Foto: Vejdirektoratet

Juledagene er nogle af de største rejsedage på hele året. Der vil være ekstra mange biler på vejene og perioder med forsinkelser flere steder i landet. Det kan derfor betale sig at studere de trafikale prognoser, før man begiver sig ud på julerejsen. 

I år falder juleaften på en søndag, og Vejdirektoratets forventer stor travlhed på vejene dagen før, altså lørdag den 23. december.

Dette vil være julens travleste dag, primært med trafik fra Sjælland mod Jylland via Fyn og Sjællands Odde, samt mellem Kolding og Aarhus.  
 
Der vil være risiko for forlænget rejsetid og kødannelser fra klokken 10 – 16, og man skal især være opmærksom på spidsbelastningstiden mellem klokken 11 – 13.  

 

- Ligeledes forventer vi tæt trafik og risiko for forlænget rejsetid og kødannelser 2. juledag, som traditionelt er julens travleste hjemrejsedag. Her vil der primært være tæt trafik i østgående retning fra Jylland mod Sjælland og Hovedstadsområdet, ligesom der også må forventes tæt lokal trafik ud af byerne, skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Se hele Vejdirektoratets prognose for juletrafikken.
 

Prognose for juletrafikken

Juletrafikken vil især kunne mærkes på:  
  • E20 Fynske Motorvej (især den vestlige del)
  • E45 mellem Kolding og Aarhus
  • Køge Bugt Motorvejen
  • E20 Vestmotorvejen
  • Rute 21 til og fra Sjællands Odde   
Inden man kører ud, anbefaler Vejdirektoratet, at man holder sig opdateret om den aktuelle trafiksituation på sin rute på trafikinfo.dk eller via app´en Trafikinfo. Det giver en bedre chance for at undgå uheldige overraskelser i trafikken og er der problemer, kan man måske nå at ændre afrejsetidspunkt eller rute.  
Kilde: Vejdirektoratet

 
Læs hele Vejdirektoratets prognose for juletrafikken.