Advarsler mod sundhedsuddannelser i bladhus

Politikere og studenterorganisationen på SDU advarer nu mod en placering af 1400 nye uddannelsespladser på Blangstedgårdsvej uden for Odense. Politikerne mener, at det nye center for sundhedsfaglige uddannelser burde ligge i Odense Midtby eller ved universitetet.

-

Politikere og studenterorganisationen på SDU advarer nu mod en placering af 1400 nye uddannelsespladser på Blangstedgårdsvej uden for Odense. Politikerne mener, at det nye center for sundhedsfaglige uddannelser burde ligge i Odense Midtby eller ved universitetet.

Selvom der endnu ikke er truffet beslutning om placeringen af det nye Center for videregående Sundhedsuddannelser(CVU) er debatten om placeringen af de 1200-1400 sundhedsuddannelser i fuld gang.

Fyens Stiftstidende har nemlig ret klart meldt ud, at avisen meget gerne vil sælge sine bygninger til det nye uddannelsescenter.

Ny fejltagelse
\"Man er i gang med at begå den samme fejltagelse som i 1960?erne, da Odense Universitet blev placeret på en pløjemark uden for byen. Hvis vi vil skabe en stærk uddannelsesby må vi placere uddannelsespladserne i sammenhæng, så derfor bør CVU?et ligge ved Syddansk Universitet, hvor der i dag er en stigende aktivitet\", siger Tom Richter Hansen, der er medlem af De Studerendes Repræsentantskab på Syddansk Universitet.

På Campus
Og han bakkes op af flere politikere.

\"Et center for videregående sundhedsuddannelser skal ligge ved universitetet eller ved sygehuset. En placering på Blangstedgårdsvej gavner måske en privat avis og løser et byggeproblem i centrum, men det gavner hverken Odense som uddannelsesby eller  det nye uddannelscenter\", siger amtsrådsmedlem Søren Salling(K).

\"En så stor uddannelsesinstitution bør naturligvis placeres i Odense Midtby for at styrke byen som uddannelsesby\", lyder det fra Søren Thorsager, der er valgt til Odense Byråd for socialdemokratiet.  

Rådmand Søren Møller(K) fra Odense Kommune har tidligere udtrykt begejstring over en placering af CVU?et i Fyens Stiftstidendes bygninger. Det vil nemlig betyde, at Skanska vil bygge et nyt center over for Odense Banegård på den såkaldt Texaco-grund, da Fyens Stiftstidende er interesseret i at leje sig ind i de nye bygninger.

Intet afgjort
Det nye center bliver en sammenlægning af flere sundhedsuddannelser og skal blandt andet uddanne sygeplejersker, social- og sundhedsassistenter, fysioterapeuter, ergoterapeuter og radiografer.

Amtsborgmester Jan Boye(K) har som bestyrelsesformand fået grønt lys til at forhandle med Fyens Stiftstidende, om at købe avisens bygninger.

\"Forhandlingerne med Fyens Stiftstidende er endnu ikke indledt, og det er ikke til at sige om det ender med et køb. Vi har også kig på nogle bygninger i Odense midtby, og det er heller ikke udelukket, at vi bygger noget nyt til CVU\", siger Jan Boye.