Æbler til alle folkeskolelærere

Samtlige lærere på Fyn fik fredag et æble i anledning af den internationale lærerdag på søndag. På nogle skoler måtte lærerne nøjes med et papiræble, mens andre lærere fik et ægte rødt æble.

-

 


Alle lærere på Humlehaveskolen fik et saftigt æble

Samtlige lærere på Fyn fik fredag et æble i anledning af den internationale lærerdag på søndag. På nogle skoler måtte lærerne nøjes med et papiræble, mens andre lærere fik et ægte rødt æble. Lærernes dag skal sætte fokus på den vigtige rolle læreren har i forhold til børn over hele verden, og det mener lærerne på Humlehaveskolen er en god ide.

Den internationale lærerdag bliver hvert år fejret i mange lande - især i den tredje verden er det en indarbejdet tradtion. Og i år mente u-landsorganisationen IBIS, at dagen også skulle fejres i Danmark.

\"Uddannelse er nøglen til børns fremtid - både her i Danmark og i resten af verden. Mange lærere gør et fantastisk stykke arbejde for at sikre kvalitet i undervisningen, og det fortjener at blive fejret. Med Lærerens Dag vil vi sætte fokus på alles ret til en god uddannelse - uanset om de bor i Danmark eller Angola,\" siger Vagn Berthelsen, generalsekretær i Ibis.

Mangler anerkendelse
På Humlehaveskolen fik alle lærere udleveret et saftigt rødt æble.


Lærere i kø efter æble

\"Jeg synes det er fin ide, for der mangler anerkendelse af lærernes arbejde. Vi bliver skåret ned og kanøflet, så det er fint med lidt anerkendelse\", siger folkeskolelærer Lars Koustrup fra Humlehaveskolen i Odense.

Alle 75.000 folkeskolelærere i Danmark modtog fredag enten et papiræble eller et rigtigt æble. Selve dagen finder første sted på søndag, men af praktiske hensyn blev den Internationale Lærerdag i Danmark afviklet fredag.