Ægte sydfynsk prossekage

-

-

Kære TV 2 Fyn

Efterlysning - ægte sydfynsk prossekage

På vegne af min søster fremsendes opskrift på prossekage. Denne opskrift har været andvendt i vores familie gennem 4-5 generationer på denne tid af året. Når det er prossekage tid er det juletid.

Opskriften menes at være fra Millinge-Falsled området. Kernen ved denne opskrift er \"de hele havregryn\" - og mig bekendt er det meget få steder i Danmark man stadig kan købe disse hele havregryn. Men i Millinge Brugs sælges disse stadig !

Opskrift;

7 hele æg

750 gr. hele havregryn

2 tsk. kardemomme

2-3 tsk. kanel

2 tsk salt

2 spsk. melis

2 spsk. mel

en god håndfuld rosiner

en tallerken revet tørt franskbrød (uden skorpe/birkis lægges i skiver til tørre !)

1½ ltr. sødmælk

Fremgangsmåden;

Ægene piskes rigtig godt ca. 10 min., alle indrigienser kommes i undtagen mælken, mælken skal i kog og derefter blandes med den øvrige del. Røres godt rundt, derefter skal massen hvile til dagen efter hvor den bages ved 250 gr. i 60 min. Eller ved 200 gr. i 90 min.

Med venlig hilsen

Peder Jørgensen

Oversigt

    Oversigt