Ældre kvinde udsat for tricktyveri

En 79-årig kvinde blev mandag eftermiddag udsat for tricktyveri i sit hjem på Hjallesegade i Odense. Tyven er fundet og fremstilles tirsdag i grundlovsforhør.

Gerningsmanden ringede på døren omkring klokken 14.30 hos den ældre dame, der sidder i kørestol.

- Han påstod, at han havde låst sig ude og ville låne telefonen. Det giver hun ham lov til, men da han ringer, taler han ikke med nogen og påstår, at telefonen ikke blev taget, siger vagtchef Hans Jørgen Larsen fra Fyns Politi.

Herefter spurgte han kvinden, om han kunne låne penge til bussen, og da hun fandt sin pung frem, prøvede gerningsmanden at snuppe pungen fra kvinden.

- Hun giver ikke slip med det samme, og der bliver en del vristeri frem og tilbage. Til sidst må kvinden give slip, og manden stikker af, siger Hans Jørgen Larsen.

- Kvinden får efterfølgende ondt i armen, og der er brugt vold, og så har man faktisk med et røveri at gøre, siger vagtchefen.

Ud fra kvindens signalement får poltiet mistanke til en person, som kvinden derefter udpeger på et billede. Den 49-årige udpegede er nu anholdt og fremstilles tirsdag formiddag i grundlovsforhør.