Ældre lærer at undgå overfald

\"Brug overtøj med inderlommer og lad tasken blive hjemme. Og lad være med at krybe langs husmuren, så du ser ud, som om du er bange\". Rådene kommer fra Helga Jørgensen, der er formand for Ældrerådet i Odense Kommune. Og selv om rådene har været fremme før, så kan de ikke gentages for tit, mener Helga Jørgensen.

-

\"Brug overtøj med inderlommer og lad tasken blive hjemme. Og lad være med at krybe langs husmuren, så du ser ud, som om du er bange\".
Rådene kommer fra Helga Jørgensen, der er formand for Ældrerådet i Odense Kommune.
Og selv om rådene har været fremme før, så kan de ikke gentages for tit, mener Helga Jørgensen.

Undgå overfald
42 ældre odenseanere skal torsdag eftermiddag på kursus for at lære, hvordan de kan undgå at blive overfaldet.
Det er Ældrerådet og Ældrekomiteerne i Odense Kommune, der arrangerer en temadag for de ældre.

\"Ikke mindst Sundhedscenteret på Rytterkassernen har opfordret os til at holde denne temadag, og personalet har også været gode til at opfordre de ældre til at dukke op\", siger Helga Jørgensen.

Og interessen for emnet er åbenbart steget, for Ældrekomiteerne stod for et lignende arrangement for fem år siden, og der mødte kun fem ældre op.

Kan stille spørgsmål
På temadagen vil to ansatte fra Det Kræminalpræventive Råd i København deltage og det samme vil Jan Beck Mikkelsen fra Ulykkesanalysegruppen.

\"Vi tror på, at de ældre, der går rundt og er bange, får mere ud af at høre, hvad de folk kan fortælle end ved at læse og høre om gode råd i medierne. Her får de mulighed for at stille spørgsmål\", siger Helga Jørgensen.

\"Vi håber også, at de ældre vil fortælle videre, hvad de lærer, så så mange som muligt kan få glæde af de gode råd\", fortsætte hun.

Se mere på TV2/Fyn kl. 19.30