Ærlighed midt på landevejen

En bilist ude på en kort køretur ved Middelfart fandt over 21.000 kr. liggende i vejsiden. Og hvad gør man så? Jamen afleverer dem naturligvis fluks til politiet, der straks finder den fortvivlede ejer.

-

Historien kandiderer absolut til sommerens bedste inden for kategorien ærlighed.

Tidspunktet er lørdag morgen. Stedet den gamle hovedvej lidt uden for Middelfart:

En mand kommer kørende og ser noget blafre rundt i vejsiden. Han stopper og kan samle den ene pengeseddel efter den anden op, ligesom han finder en tom pung. Efter at have afsøgt området kører han til politistationen i Middelfart, hvor vagthavende efter lidt hovedregning når frem til, at der er over 21.000 kr. samt en større seddel i euro.

Politiet nærstuderer pungen og finder i første omgang frem til en telefonsvarer der meddeler, at pungens ejermand fra lørdag er gået på ferie. Samtidig kører en patruljevogn forbi på hovedvejen og ser en flok personer gå og søge i vejkanten. Som i alle gode historier med tilpas mængder af tilfældigheder er det pungens ejermand, der af politifolkene bliver informeret om, at et besøg på politistationen nok ikke er helt tosset...

På politistationen bliver den før dybt ulykkelige, men nu tydeligt lettede mand genforenet med sine mange penge. Han kan forklare, at han i ren og skær stress har begået klassikeren over alle klassikere: Han har lagt pungen på bilens tag, og er kørt...

Historien ender med, at manden kan tage på sin - vel efterhånden tiltrængte - ferie. Og finderen af pung og penge får sin findeløn. Til andre der går med en ærlig sjæl i kroppen så er findeløn 10% af værdien af det fundne.