I det fynske folks tjeneste

Aftale om nyt dronecenter på plads

Dronecentret i Odense Lufthavn har mandag indgået en aftale om at etablere et testanlæg for droner i Danmark. Centret bliver det første af sin slags - og et af de eneste i Europa.

Det er UAS Test Center Denmark i H C Andersen Airport, der har indgået aftalen med Geodatastyrelsen og COWI.

- Formålet med testanlægget er at give operatører, myndigheder, kunder og udviklere mulighed for at teste og dokumentere deres droneteknologi løbende, skriver UAS i en pressemeddelelse.

Centret skal teste, om dronerne så præcise, som producenterne lover.

- Desuden er det hensigten, at testanlægget skal kunne anvendes til træningsformål, for eksempel i forbindelse med den kommende uddannelse af dronepiloter, lyder det.

Klart til foråret

UAS Test Center Denmark forventer, at testanlægget for droner står klar til brug i foråret 2015.

- Vi er godt i gang med udviklingen af det fotogrammetriske testanlæg. Anlægget er et enkelt skridt i udviklingen af det nationale test center, som på sigt skal være en af Europas førende faciliteter for branchen. Målet er at tiltrække både danske og udenlandske virksomheder, siger projektchef i UAS Test Center Denmark, Michael Larsen.

Læs mere her

Fakta om UAS

HCA Airport i Odense har etableret et testcenter UAS Test Center Denmark, hvor dronevirksomheder kan teste droner, sensorer og andet udstyr.

Visionen er at blive Europas førende testcenter og en fysisk base for virksomheder i branchen. Den første virksomhed flyttede således ind i foråret.

HCA Airport driver også industrinetværket for droner, UAS Denmark.

HCA Airport ejes af Odense og Nordfyns Kommune.