AGF udligner to OB-føringer og får point med hjem

AGF's Mate Vatsadze og Kim Aabech udlignede OB's to føringer fredag aften, da holdene spillede 2-2.

Kent Nielsen har fået en flot start på sit ophold som cheftræner i OB, og AGF har fået en endnu bedre start på livet som oprykker i Alka Superligaen.

Fredag aften spillede de to hold uafgjort i Odense, hvor resultatet blev 2-2 efter to OB-føringer.

Med det ene point er AGF nummer to i Superligaen med otte point, mens OB har syv på tredjepladsen efter sæsonens første fire kampe.

Ud over den pointmæssige gode start på sæsonen for begge hold, så kan særligt OB også glæde sig over, at spillet i den grad er på rette vej.

For mens OB i store dele af sidste sæson spillede meget resultatorienteret fodbold for at komme væk fra nedrykningsområdet, så er spillet efter sommerpausen blomstret, så det nu både er flydende, chanceskabende og underholdende at se på.

For ubesejrede AGF's vedkommende var det endnu en kamp, hvor holdet viste, at man sagtens kan være med på superliganiveau. Særligt offensivt virker aarhusianerne dygtige med skarprettere som Mate Vatsadze og Kim Aabech.

Allerede fra kampens begyndelse var der underholdning til de 9932 tilskuere. Det første mål faldt da også før, der var spillet to minutter. Og det var hjemmeholdet, som kunne juble først.

Emil Larsen sendte et frispark ind i feltet, og efter lidt klumpspil lykkedes det for Rasmus Festersen at få skovlet bolden i mål.

Det var sommerindkøbets fjerde superligamål for OB, og han når dermed op på siden af Randers' Viktor Lundberg øverst på topscorerlisten.

Den livlige og velspillede første halvleg bød på yderligere to mål.

Først meldte Kim Aabech sig ind i kampen om topscorertitlen med sit tredje sæsonmål, og kort før pausen bragte Ari Skulason OB foran, da han elegant chippede bolden i mål på et veludført kontraangreb.

Fem minutter inde i anden halvleg var AGF's Elmar Bjarnason tæt på at udligne med et drømmemål. Desværre for ham hev Michael Falkesgaard en flot redning frem, da han parerede bolden helt oppe ved det ene målhjørne.

Knap så godt så målmanden ud efter en times spil. Først snød Mate Vatsadze offsidefælden, og siden lobbede han bolden over en fremadstormende Falkesgaard til udligning 2-2.

I forbindelse med målet stødte Falkesgaard sammen med Vatsadze, og målmanden var efterfølgende så medtaget, at han måtte byttes ud med den 21-årige reserve Casper Radza, som dermed fik sin superligadebut.

Han slap nådigt fra debuten, da AGF sparede på afslutningerne til sidst i kampen, bortset fra et hårdt langskud i kampens overtid.