Akkari: Bliver ved trods uro i Vollsmose

To unge lavede ballade ved debatmøde om islamisme i Vollsmose Kulturhus i Odense. Det får ikke Ahmed Akkari til at stoppe sine aktiviteter.

Fyns Politi anholdt mandag aften to unge, der sigtes for at have lavet ballade ved et debatmøde i Vollsmose Kulturhus med den tidligere imam Ahmed Akkari.

Akkari spillede en hovedrolle under Muhammed-krisen, men har siden ændret holdning til karikaturtegningerne og er blevet lagt for had af islamister, blandt andet i en Youtube-video.

Mandag aften optrådte han ved et debatmøde om islamisme i Odense-bydelen sammen med den socialdemokratiske folketingskandidat Christian Rabjerg Madsen.

Betjente fra Vollsmose nærpoliti var på stedet for at forhindre, at mødet udviklede sig til ballade. Men bortset fra nogle tilråb har der ikke været uro, oplyser vagtchef Hans Jørgen Larsen, Fyns Politi.

- Der har ikke været slagsmål, kun lidt hujen og spørgsmål, siger Hans Jørgen Larsen.

De to anholdte, der begge er omkring 18 år, blev taget med på stationen. De er senere blevet løsladt.

Den ene er sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen ved at nægte at efterkomme en ordre fra politiet om at flytte sig, mens den anden er sigtet for at svine nogle af de vagthavende politifolk til. De kan se frem til en bøde.

Ahmed Akkari fortæller efter debatmødet, at han er klar til flere debatmøder, selvom han også er rystet og vred over urolighederne i Vollsmose.

- Jeg bliver ved. Jeg tror på, jeg kan rykke ved de her unge muslimer og tale dem til fornuft, siger Akkari til tv2.dk.