Aktiv efterårsferie på Fyn

Smag på en haj eller en ristet larve. Mød Lille Per, en forårsrulle eller prøv en modeljernbane, der giver chokoladepastiller. Fyn byder på mange og meget forskelligartede tilbud i efterårsferien. Her er nogle bud på oplevelser for hele familien.

Kartoffelferie i Landsbyen

I den Fynske Landsby kan du komme på kartoffelferie og grave kartofler som i gamle dage. Man kan også støbe lys, lave roemænd med grøntkålshår eller bage kager. Der bliver også slagtet gris og savet i træstammer.

Den Fynske Landsby
Sejerskovvej 20, 5260 Odense S
Åbent dagligt i efterårsferien kl. 10.00 - 17.00

En eventyrrejse

Tag med på en eventyrlig rundvisning i museet med H.C. Andersen Paraden. Undervejs møder du prinsesser, havfruer, soldater og mange andre kendte eventyrfigurer fra H.C. Andersens eventyr. Med selveste H.C. Andersens som guide, får du historien om den fattige skomagersøn fra Odense. Du lærer mere om hans fantastiske liv og om hvordan de mange eventyr blev til. Vidste du for eksempel at eventyret om den grimme ælling, også er en fortælling om H.C. Andersens forunderlige liv? I H.C. Andersens Hus kan du bl.a. se hans høje hat, hans gebis og hans flotte papirklip.

H.C. Andersens Hus
Bangs Boder 29, 5000 Odense C
Åbent dagligt i uge 42 kl. 10.00 - 16.00

Smed dit eget træsværd

Kender du en drage, der trænger til at blive slået ihjel og står du lige og mangler et sværd, at gøre det med? Så kom forbi på museet, hvor du kan snitte dit helt eget vikinge-træsværd. Først skal du på en lille skattejagt i udstillingen efter sværd gennem tiderne. Når du er færdig med dit eget sværd, brænder vi runer i det, så alle kan se, hvem det mægtige våben tilhører.

Møntergården
Overgade 48, 5000 Odense C
Åbent dagligt i uge 42 kl. 10.00 - 16.00

Lykkeland

Lykken er en skyfri himmel. Lykken er en rumraket. Lykken er...? Vi besøger udstillingen AFTENLANDET, med en nogle stemningsfulde landskabsmalerier fra det tidlige 1800-tal og bagefter skaber vi i Børnenes Atelier et KÆMPE stort fælles maleri, hvor børnene giver deres bud på lykke. Fyns Kunstmuseum byder også på danske landskabsmaleri fra ca. 1770 til ca. 1810, i et helt nyt lys - en guldalder før guldalderen, og man kan møde kunstnerne i museets nye atelier, når de lægger sidste hånd på deres fortolkning af et af museets mest kendte værker, Brendekildes "Udslidt" fra 1889. Eller oplev en bid af Danseteater Ingrid Kristensens sanselige danse installationen, der er bygget op omkring en belyst mannequin, som "danser" for os dagen lang.

Fyns Kunstmuseum
Jernbanegade 13, 5000 Odense C
Åbent dagligt i uge 42 kl 10.00 - 16.00

Efterårsferie for fuld damp

Efterårsferie for alle i familien på Danmarks Jernbanemuseum. Flere forskellige veterantog, veteranbus, modelbane, minitog, særudstilling om gamle sporvogne og moderne letbaner i Odense og en oplevelsestur er nogle af tilbuddene på Danmarks Jernbanemuseum i skolernes efterårsferie 15. - 23. oktober. Minitog og veterantog kører ved museet i det meste af åbningstiden. Veterantoget kører med gode, gamle tredjeklasses vogne og bliver trukket enten af et damplokomotiv fra 1914 eller en flot motorvogn, bygget i Odense i 1920'erne. En af de gamle røde DSB-busser tager gæsterne med på en lille byrundtur.
En flot modelbane, der giver chokoladepastiller og en tegnekonkurrence med gode præmier er nogle af tilbuddene til børnene.

Danmarks Jernbanemuseum
Dannebrogsgade 24
5000 Odense C

Efterårsferie på landet

110 bondegårde over hele Danmark holder dørene åbne for byboere og andet godtfolk, som gerne vil nogle dage ud i den friske luft på landet i efterårsferien. Se mere på www.bondegaardsferie.dk eller www.visitfarmen.dk.

JBK Horse Shows

Odense Congress Center og multihallen Arena Fyn kommer endnu en gang på verdenskortet, når JBK Horseshows vender tilbage til Odense for at afholde internationalt dressur- og springstævne. Det fire-stjernede stævne byder på springning og dressur i verdensklasse, auktioner og temadage med masser af oplevelser for heste-entusiaster på alle niveauer. Kort sagt et overflødighedshorn af oplevelser

OCC
13. til 23. oktober

Harry Potter festival

Harry Potter festival i Odense på Fyn byder på Hogwarts Ekspressen som futter afsted med nye troldmandselever fra Odense Banegård torsdag den 20. oktober. Lørdag den 22. oktober er der Harry Potter markedsdag i området Flakhaven, Vintapperstræde og Eventyrhaven, hvor sjove og spændende butikker og boder er leveringsdygtige i alle remedier til nye troldmandselever. Ollivanders tryllestave og undervisning i besværgelser, skoleuniformer fra Madam Malkin og bøger fra Flourish & Blott er blot nogle af de tilbud du finder på markedet.

Læs mere her: https://www.odensebib.dk/harrypotter

Døde rotter i Zoo

I efterårsferien kan du i Odense ZOO opleve Halloween. Der er både uhyggeligt hyggelige oplevelser. Mød formidlere rundt i haven med kranier og skind og hør en god historie. Du kan også møde en dyrepasser, der rister græshopper og larver - og giver smagsprøver! Og kig forbi Odense Å, der forvandles til et hav af lys, når en masse lanterner sættes ud. I ZOO serveres denne aften bl.a. varmt blod (tomatsuppe) og rød fingre. Tag familien med, og giv børnene den mest uhyggelige aftensmad. Alle dage i efterårsferien er der masser af Halloween-aktiviteter i ZOO. Børn kan hjælpe dyrepasserne med at lave græskar-mad til dyrene. De modige kan også prøve at dissekere en rotte eller tage en stille tur rundt i ZOO med Halloween-ekspressen. Her er også mulighed for at tage løse opgaver under titlen "Dyr lugter".

Odense ZOO
15. - 23. oktober 10- 17

Blod, bål og trolde i skoven

I Middelfart Kommune står en naturvejleder klar med trylletrolde i skoven, jagt og slagtning af et rigtigt dådyr, og smagsprøver til dem, der tør. Tirsdag til søndag i uge 42 er naturvejleder Rikke Vesterlund klar med spændende aktiviteter for store og små efterårstrolde.

Læs mere her: http://www.middelfart.dk/Global/Nyheder/Blod%20baal%20og%20trolde.aspx

Øhavsmuseet i Faaborg

På Øhavsmuseet Faaborg er der efterårsferiehygge for hele familien på Kaleko Mølle. Oplev Fyns ældste fungerende vandmølle i sine oprindelige omgivelser eller lav en fortkrydsordsopgave med koldkrigstipning.

Læs mere her: http://www.ohavsmuseet.dk/

MiniFotoMarathon og kortlæg en kendt

Mød op med dit kamera i Brandts Foyer mellem kl. 10 o g11 (torsdag mellem kl. 12 og 13) Her får du en opgave, som du løser frit efter din egen fantasi.

I MedieMixeren kan du sammen med dine venner være med til at kortlægge en kendt. I får forskellige opgaver, som I kan arbejde med i MedieMixerens studier. I kan vælge at konkurrere med hinanden om at løse opgaverne først, eller I kan vælge at løse dem sammen - i alle tilfælde kommer I ind under huden på en aktuel kendis!
Udstillinger på Brandts

ENTER II: Unge danske talenter
Asgar & Gabriel: Under the Paving Stones, the Beach, Malerier
Søren Lose: Relicts, Installationskunst
Jacob Holdt: Tro, Håb & Kærlighed. Amerikanske Billeder, Fotografier
Marianne Grøndahl: Udstødt. Fotografier
Type Impressions. Grafik

Læs mere på www.brandts.dk

Ishockey i efterårsferien

Er du til ishockey kan du få styret din lyst i efterårsferien. Mandag er der fysisk træning, tirsdag forwardtræning, onsdag backtræning og fredag målmandstræning. Man kan også møde en professionel.
Læs mere her http://www.oik.dk/aktuelt/nyheder.php?vis=nyhed&id=20111010144201

Nye udstillinger på Grimmerhus

Danmarks Keramikmuseum præsenterer tre helt nye udstillinger i efterårsferien. Besøg skulpturparken, de levende værksteder, nyd kaffe og kage eller bare det fredede Grimmerhus og den smukke udsigt.

www.grimmerhus.dk

Smag på en haj

I efterårsferien sætter Fjord & Bælt fokus på hajer. En over 2 m lang og 92 kg tung sildehaj ligger på is hen over weekenden. Mandag og tirsdag vil det være muligt at få en smagsprøve på hajen, som Puk Lyskjær Larsen fra Rudolf Mathis har fremtryllet.

Sildehajen er ved at være et sjældent syn, da overfiskning og mangel på føde har tæret hårdt på bestanden. Samtidig er de temmelig gamle inden de bliver kønsmodne. Sildehajen er faktisk den store hvide hajs nærmeste fætter! Sildehajen er den største haj der lever i danske farvande, men heldigvis er den ikke farlig for mennesker, som den fætter hvidhajen.

Læs mere her www.fjord-baelt.dk

Danish Open

Alle de internationale topspillerne har meldt sig klar til Denmark Open 2011. Se Lin Dan, Lee Chong Wei, Peter Gade og fynske Victor Axelsen i aktion.

Odense Idrætshal
Højstrupvej 5
5200 Odense V

Magi på Grand

Mød tryllekunsteren Henrik, der udfører det umulige lige foran dine egne øjne. Henrik afholder i efterårsferien to workshops i trylleri på First Hotel Grand, Odense. Deltagerne vil lære at trylle med reb, kort, mønter m.v. Og naturligvis får deltagerne alle de nødvendige rekvisitter med sig hjem, så de kan underholde familie og venner med deres nye færdigheder.

Læse mere på www.henrikchristensen.com

Børnehøjde på Tidens Samling

Børnene bliver vist rundt i de gamle stuer fra år 1900 og frem til 1980'erne, så de kan opleve den nære fortid på tæt hold.Når børn får mulighed for at røre ved og undersøge de historiske genstande, oplever de historien mere konkret. Samtidig vækkes deres nysgerrighed til spørgsmål. Efter omvisningen vil der være mulighed for at klæde sig ud i tøj, parykker, hatte og tilbehør fra forskellige tidsperioder.

læs mere på www.tidenssamling.dk

Mød Lille-Per

I efterårsferien uge 42 kommer Lille-Per og hans filmsøskende til Svanninge Bakker, hvor dele af den nye film er blevet optaget. Filmen hedder Far til Fire - tilbage til naturen og handler om famiiens besøg hos Fars søster Annika, der har en naturpark i Sverige.

Læs mere her: http://filmturist.dk/far-til-fire-i-efteraarsferien/efteraarsferien-2011/

Dukketeater på forsorgshjemmet

Oplev magien fra H.C. Andersens eventyr Den lille pige med svovlstikkerne og Fyrtøjet, når de opføres på eet ægte, gammelt, dansk dukketeater fra 1910. Tidligere var det almindeligt at bygge dukketeatre, udskære dekorationer og figurer i pap og ikke mindst at spille et af de mange spændende teaterstykker. Enhver, der kan lide at få fortalt en god historie, bliver betaget af forestillingerne.

Forsorgsmuseet gentager sidste års succes, hvor børn kan høre historien om maleren H.P. Carlsen, som sad i 55 år på Odense Arbejdsanstalt. Han malede en skov af billeder, selvom han kun havde adgang til kul og kridt. Se hans billeder og hør historien om hans liv og prøv selv kræfter med at male med kul og kridt.

Forsorgsmuseet
Grubbemøllevej 13
Svendborg

Besøg på Daloon

Daloon inviterer i efterårsferien alle til gratis rundvisning på forårsrulle-fabrikken i Nyborg. Hele familien vil få en anderledes oplevelse, når de kommer bag kulisserne og ser, hvordan en moderne industrivirksomhed fungerer. De besøgende vil få mulighed for at følge hele produktionen - fra friske ingredienser til færdige forårsruller.

20. oktober
Daloon
Delfinvej 3
5800 Nyborg

Ny udstilling på Vikingemuseet

Udstillingen "Arkæoogi af hjertens lyst" sætter fokus på det vigtige samarbejde Østfyns Museer gennem mange år har haft med amatørarkæologer og detektorfolk. Uden disse dygtige og engagerede mennesker var der mange fund og mange opgaver der ikke var gjort. En oplagt historie at fokusere på her i 2011, året der i Europa er valgt som markeringen af frivillighedens år.

Vikingemuseet Ladby
Vikingevej 123
Ladby
5300 Kerteminde

Dukketeaterkoncert, tællepråse, æblemost, skattejagt og meget mere er på programmet på Vestfyns Hjemstavnsgård i skolernes efterårsferie.

Vestfyns Hjemstavnsgård
Klaregade 23
5620 Glamsbjerg

Løvfaldsekspressen kører

Syd Fyenske Veteranjernbanes lokomotiver og vogne har fundet de tykke vinteruniformer frem, smurt vognenes hjullejer og fyldt brændstof på lokomotivet, så veterantoget kan blive oprangeret og køreklart for at markere skolernes efterårsferie. Toget kører som sædvanligt mellem Faaborg og Korinth, men lige netop nu er turen gennem Pipstorn og Storskoven en helt særlig oplevelse med træernes efterårsfarver.

Se mere på www.sfvj.dk

Syng og spil med et symfoniorkester

Alle børn - og voksne - som drømmer om at synge eller spille med et rigtigt symfoniorkester, kan få deres ønske opfyldt i efterårsferien ved at deltage i Odense Symfoniorkesters workshop. Det sker mandag og tirsdag formiddag og kulminerer med onsdagens Familiekoncert.

Læs mere på symfoniorkestrets hjemmeside her

EM i Goalball

400 spillere og hjælpere kommer til Assens fra hele Europa og spiller om de prestigefyldte trofæer.

www.assens.dk/goalball

Carl Nielsen Masterclass

Carl Nielsen Masterclass afholdes for 7. gang i Assens.
40 unge musikere fra mange lande i Europa og Kina kommer til Assens fra den 15. oktober til 23. oktober.
Der afholdes koncerter torsdag den 20. oktober 2011 kl. 19.30 på Krengerup Slot og i Arena Assens og den 22. oktober 2011 kl. 15.00.

Læs mere her: http://www.assens.dk/Kultur-Fritid-amp-Turisme/Carl-Nielsen-Masterclass-2011.aspx