Alberte elsker genbrug:
- Det er vigtigt ikke at spilde vores ressourcer
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Genbrug hitter mere end nogensinde før hos fynboerne. Alberte Due fra Vissenbjerg er én af dem, der i højere grad køber brugt frem for nyt. Blandt andet fordi hun vil passe på klimaet.
- Jeg synes, det er megafedt at sige, at jeg selv har lavet det. Så føler man sig sådan lidt sej, siger Alberte Due og peger på det gamle fjernsyn, som hun og manden har lavet om til en bar.
Alberte Due fra Vissenbjerg er én af de danskere, der har fået øjnene op for genbrug samt at upcycle møbler, så de kan bruges på en ny måde. I en undersøgelse fra Den Blå Avis fremgår det, at otte ud af ti danskere enten køber eller sælger brugte varer.
- Jeg køber genbrug, fordi jeg synes, at det er mega vigtigt at støtte naturen ved ikke at spilde vores ressourcer. Og så for at få et personligt hjem, smiler Alberte Due.
TV 2/FYN EVENT INVITERER
En slidt sofa, en forvasket T-shirt eller en brugt korkprop behøver ikke at ende sit liv i en container på lossepladsen. For hver gang du genbruger eller upcycler i stedet for at købe nyt, sparer du kloden for værdifulde ressourcer. Men hvor skal du starte?
TV 2/Fyn Event inviterer i samarbejde med Bronx Kaffe og Krea, Odense Renovation, Tingcentralen og VillaFyn til en kreativ aften, hvor upcycling og DIY er i fokus. I mange tilfælde er dit hjem fyldt med ressourcer, som kun venter på at blive udnyttet.
Eventet afholdes i det nyåbnede Bronx, Bolbros nye "fællesskabs-biks", hvor initiativtager Cindy Frederiksen står klar til at fortælle om stedet og hygge om deltagerne.
Miljøet er under pres
Hver dansker udleder i gennemsnit 19 ton CO2 om året, hvoraf fem ton alene kommer fra produktionen af hverdagsprodukter som møbler, tøj og elektronik.
- Der er jo brugt ressourcer på at producere møblerne, og så synes jeg, at det synd, hvis det bare skal gå op i røg, siger Alberte Due.
Med genbrug mindskes forbruget og dermed produktionen.
- Det har allerede været til glæde for folk, og så bliver det også til glæde for mig. Der bliver ikke brugt flere ressourcer på, at det kommer hjem i mit køkken, set i forhold til et nyt bord i en butik, fortæller Alberte Due om sit eget forbrug.
77 procent af danskerne købte og solgte brugte varer i løbet af 2019. I 2018 var det tal 61 procent. For hver tredje af dem, er det miljøet, der er årsagen til, at de genbruger.
Ny genbrugsbutik: Levende hus med kunstnere og iværksættere - og masser af inspiration
Til sommer kommer en ny og anderledes genbrugsbutik til Odense. Her kan du gå igennem et hus med både børneværelse og pulterrum, hvor iværksættere og kunstnere har været med til at give aflagte ting nyt liv.
En stol med tre ben kan også få nyt liv. Det mener de i hvert fald hos Odense Renovation, hvor der i flere år har været en ny og anderledes genbrugsbutik på tegnebrættet.
Den genbrugsbutik kommer til at se dagens lys 20. juni på Højvang i Næsby, hvor odenseanere og andre fynboer kan glæde sig til at gå ind i et genbrugs-hus og hente vaskeægte genbrugsinspiration.
- Man kommer ind i et hus. Starter i entreen og går videre i køkkenalrummet til stuen og til børneværelset, siger Mette Lorenzen, der er genbrugschef ved Odense Renovation.
Ingen ordinær genbrugsbutik
Foruden butikkens opbygning som et regulært hus, adskiller den nye genbrugsbutik sig også på andre måder fra en almindelig genbrugsbutik.
Genbrugshuset skal have iværksættere og kunstnere tilknyttet, som kan give nyt liv til de mange affekter, der kommer ind fra genbrugsstationerne.
- Det skal være et levende sted. Når man kommer på besøg, så sidder der en og laver smykker eller møbler ud af alt det, vi modtager, siger Mette Lorenzen.
Forklaringen lyder, at det skal være et inspirationssted med kreative sjæle og krøllede hjerner.
- Vi ville ikke have den ordinære genbrugsbutik. Det er der mange andre der også gør. Vi vil godt inspirere til, at en stol der mangler et ben stadig kan bruges, siger Mette Lorentzen.
Genbrug er bedre for miljøet
De fleste af de aflagte ting kommer fra container "nummer 27" på de otte genbrugsstationer i Odense, hvor humanitære organisationer henter genbrugsting til deres butikker. Men ofte er der altid en masse affekter tilbage, der ellers ville blive sorteret ud i den almindelige genanvendelse. Det vil Odense Renovation forsøge at gøre op med.
- Lige så vel, som der er en kostpyramide, så er der en affaldspyramide, og det er den, vi arbejder efter. Vi er sat i verden for at se, om vi kan minimere affaldet. Det er den aller øverste del af pyramiden. Næste del i pyramiden er at få så meget som muligt ud af genanvendelse, og ud til genbrug med det samme, siger Mette Lorenzen.
- Vi skelner mellem genanvendelse og genbrug. Når noget skifter hænder uden at gennemgå en forarbejdning, er det genbrug, og det er faktisk det allerbedste for miljøet, så det skal vi selvfølgelig være med til at skabe meget mere af, siger Mette Lorenzen.
Den 20. juni åbner dørene op til genbrugshuset på Højvang i Næsby.
- Vi glæder os til at vise Odense, hvad det bliver til, siger Mette Lorenzen.
- Altså der er jo alt det her klima-krise-halløjsa-noget. Når vi ikke forbruger på samme måde og ikke køber nye møbler, så genbruger vi de ressourcer, der allerede brugt, understreger hun.
Gør-det-selv af genbrug
Udover at købe sine møbler i genbrug er Alberte Due vild med at upcycle - altså forny møblet og gøre noget gammelt til noget nyt.
- Hvis møblet har en skade, så kigger vi på, om vi kan gøre noget ved, eller om vi har en eller anden god idé til møblet som "hvis vi maler den hvid, så har vi det fedeste møbel", forklarer Alberte Due.
- Det her var gået i stykker, siger Alberte Due og peger på sit jalousiskab, som fremstår som nyt.
Nyt er yt: Fynboerne er blevet vilde med genbrug
Det er blevet moderne at handle på loppemarkeder eller købe brugt på nettet i stedet for at købe nyt. Det viser en opgørelse fra Den Blå Avis.
Genbrug hitter, og det har flere fynboer fundet ud af. Nye tal som Den Blå Avis og Gul og Gratis har trukket for TV 2/Fyn viser nemlig, at fra 2018 til 2019 er antallet af annoncer på Den Blå Avis steget med 10 procent i Region Syddanmark.
Og det er ikke kun på nettet, at genbrug vinder frem. Hver søndag fra marts til oktober er der loppemarked på Odense Havn, og her kan Per Posborg, der er ansvarlig for loppemarkedet, mærke, at det er blevet mere populært både at sælge og købe på loppemarkedet.
- På vores besøgstal kan vi se, at det stiger. Vi ligger på mellem 4.500 og 5.000 besøgende på en søndag. Det er klart blevet mere hypet inden for de sidste seks-syv år. Det er ligesom blevet mere legalt, siger han.
Fokus på at mindske ressourcespild
Ifølge Per Porsborg er det i dag alle typer af borgere, som kommer på loppemarkedet for at gøre en god handel.
- Man kan se, at det er en anden gruppe, som kommer her, hvor det tidligere var sådan, at man ikke ville møde naboen eller sine arbejdskollegaer hernede, siger han.
En af de faste gæster på loppemarkedet, som også er det største udendørs loppemarked på Fyn, er Steen Kranholm fra Allested. Han har gjort flere gode handler i løbet af sommerhalvåret. Denne søndag har han købt 12 krus, to bøger og et par sko til sin datter.
For ham spiller det en rolle, at der er kommet mere fokus på ressourcespild og genanvendelse, siger han.
- Punkt ét er, set ud fra den debat der er i øjeblikket om genbrug og spild af ressourcer, og hvad ved jeg. Men lige nu er det lige så meget prisen, det handler om. Du kan finde mange gode ting, som ikke fejler spor. Så kan vi lige så godt gøre det, fremfor at køre det til forbrændingen eller tilsvarende, siger han.
Bæredygtighed er blevet trendy
Steen Kranholms overvejelser omkring at tage på loppemarked i stedet for at købe nyt flugter meget godt med tiden, siger Sabine Petersen, der er PR-manager for Den Blå Avis.
- En ekstra indtægt og at spare penge har altid været en motivationsfaktor, men vi ser også, at miljøhensyn og bæredygtighed nu driver den her genbrugsbølge. En anden vigtig faktor er også, at det er blevet nemmere at sætte ting til salg, siger hun.
Alene fra 2013 og frem til i dag har Den Blå Avis oplevet en stigning i antallet af annoncer på hele 111 procentpoint.
Da de købte skabet, kunne lågen ikke rulle ned og det var komplet sortbejset. Med en kærlig hånd blev det gamle skab, som ellers bare skulle være smidt ud, til et helt nyt møbel. Og genbrugsmøblerne lægger i høj grad op til, at man gør noget ved dem.
- Man kan lave sin helt egen stil. Det er jo øv at gå i Ikea og det første, du skal gøre, er at lave noget om på det. Så er det federe at gå i genbrug, hvor der alligevel ikke er nogen, der vil have møblet. Så laver vi det til noget, som passer ind i vores hjem.
11. marts kan du møde Alberte Due til TV 2/Fyns Events begivenhed "DIY - Fra skrammel til skat" i Bronx - Kaffe og Krea i Bolbro, hvor du kan blive meget klogere på upcycling, DIY og bæredygtigt genbrug.
EVENT: DIY - fra skrammel til skat
Hus brænder voldsomt
kopieret!
Hele 28 brandfolk rykkede ud til en voldsom brand i et hus på Tunnelvej i Nørre Aaby på Vestfyn torsdag eftermiddag.
Der er tale om et hus og et værkssted, som støder op til hinanden. Ilden har godt fat i værkstedet, og den har nu bredt sig til huset, oplyser operationschef hos Trekant Brand Erik Eg til TV 2 Fyn.
- Det brænder kraftigt, siger han og tilføjer, at branden lige nu er “i fuld gang”.
- Vi kæmper for at bevare huset, siger operationschefen. Værkstedet er "mere eller mindre udbrændt", lyder det videre.
Kommer til at tage timer
Tre brandbiler, fire tankvogne, en stigevogn, en slangetender og en drone rykkede ud, oplyser operationschefen.
Han fortæller videre, at man nu har sat “ekstra sprøjter på”, og at brandfolk kommer til at arbejde med slukningsarbejdet i “nogle timer endnu”.
- Alle personer er ude, så der er ingen personskade, siger operationschefen.
Han oplyser, at røgen stiger lodret op, så beboere i området ikke behøver at frygte for den.
Årsagen til branden er endnu ukendt. Når slukningsarbejdet er færdigt, skal brandtekniske undersøgelser forsøge at fastslå årsagen.
Anmeldelsen indkom via 112 klokken 13.58.
Hvem, der indgav anmeldelsen, kan operationschefen ikke svare på. Beredskabet var på stedet kort tid efter.
TV 2 Fyn har forsøgt at få en kommentar fra Fyns Politi. Det har ikke været muligt.
Borgmester skal stå skoleret overfor utilfreds minister
kopieret!
Langelands borgmester, Tonni Hansen (SF), skal stå skoleret på social- og boligminister Sophie Hæstorp Andersens (S) kontor.
Det gjorde ministeren i dag klart på et samråd om Langeland Kommunes indsats for at forbedre sagsbehandlingen i kommunens familieafdeling, der blandt andet tvangsfjerner børn fra deres forældre.
På mødet gjorde ministeren det nemlig klart, at hun "bestemt ikke er tilfreds" med udviklingen i Langeland Kommune.
Ingen fremskridt
Et notat fra den task force, der ellers siden slutningen af 2022 skulle have hjulpet kommunens familieafdeling til at blive bedre til at overholde loven, viser nemlig, at kommunen stadig ikke kan overholde loven - hvilket kommunen selv erkender.
Task forcen er også fortsat bekymret for fagligheden og de ansattes kvalifikationer til at udføre sagsbehandlingen, der kan have store konsekvenser for børnefamilier i kommunen.
Desuden konkluderer task forcen, at der ikke har været meget fremskridt i den tid, de har været tilknyttet.
- Jeg synes også, at det er voldsom læsning, fortalte ministeren på mødet med henvisning til blandt andet task forcens notat.
Sophie Hæstorp Andersen bebudede også på samrådet, at hun arbejder på lovgivning, der kan gøre det muligt at tvinge Langeland Kommune og lignende kommuner til at få deres sagsbehandling på børneområde udført at større og mere velfungerende kommuner.
- Det er rigtig vigtigt for mig, at der sker noget, og det skal gå hurtigt, og en af måderne er jo tættere samarbejde med andre kommuner, siger ministeren til TV 2 Fyn efter samrådet.
Lige nu stiger elprisen voldsomt - men det er faktisk billigere, end du tror
kopieret!
Det er heldigvis sjældent, at prisen på strømmen rammer det niveau, som den gør i dag. Intet mindre end 11 kroner per kilowatt-time rammer prisen mellem klokken 17 og 18 torsdag.
Og mens flere sikkert kan huske 2022 for rablende elpriser og skyhøje regninger, så har en dag eller to med rigtigt høje elpriser ikke samme effekt på den samlede regning.
Ifølge fagekspert i energi og byggeteknik hos Videnscenter Bolius, Tue Patursson, så er der hverken tale om hundreder eller tusinder af kroner ekstra for en dag som denne.
Det kan dog være værd at tænke sig om en ekstra gang, hvis man alligevel vil spare lidt, når nu elprisen rammer toppen mellem klokken 17 og 18.
- Hvis man virkelig “maxer” den ud en dag som i dag, så kan det godt blive en dyrere fornøjelse, end hvis man lige tænker sig om, siger Tue Patursson.
Han henviser til at vente med tøjvask, opvask og andre ting, der godt kan klares senere, hvis man vil spare lidt.
Han peger dog på, at forbruget kan variere meget fra husstand til husstand - og at alderen på ens hvidevare kan være en faktor.
- Det er meget forskelligt for den enkelte familie, hvis ikke dagen bliver anderledes for en typisk familie, så koster det lidt ekstra i forhold til de normale priser, siger han.
Årsagen til prisstigningen i dag er, at der hverken er vind eller sol nogle steder i Europa, og det betyder, at kraftværkerne må fyre op med olie, kul og naturgas for at sende strøm ud til at alle kunderne.
Herunder kan du se en generel beregning for en gennemsnitlig familie på fire personer i de fem timer, hvor prisen er højest.
Apparat | Forbrug og pris |
---|---|
Ovn en time | 2,5 kWh = 21,5 kroner |
Emhætte en time | 0,15 kWh = 1,29 kroner |
Opvaskemaskine to timer | 1,04 kWh = 8,9 kroner |
Halogenpære fire timer | 0,12 kWh = 1,03 kroner |
Gamer PC to timer | 0,4 kWh = 3,44 kroner |
Fryser (fem timer af 24) | 0,8 kWh = 6,88 kroner |
Køleskab (fem timer af 24) | 0,3 kWh = 2,5 kroner |
Samlet | 5,31 Kwh = 45,54 kroner |
Så meget koster det ekstra, når prisen stiger
TV 2 Fyn har sammen med Tue Patursson, fagekspert ved Bolius, lavet en generel beregning for, hvor meget ekstra de fem dyreste timer i dag vil koste en almindelig familie på fire personer. Udgangspunktet er, at man ikke ændrer på sine vaner. Gennemsnitsprisen for strøm er 8,6 kroner per kilowatt-time mellem 15 og 20. Den topper mellem 17 og 18 med cirka 11 kroner.
I beregningen indgår almindelige hvidevare som ovn, opvaskemaskine, køleskab, fryser, TV, gaming pc, lys og lamper, emhætte. Beregningen tager udgangspunkt i en gennemsnitlig hvidevare i forhold til elforbrug.
Nu kan du komme gratis til København og Aarhus
kopieret!
Et nyt fjernbusselskab, der kører direkte fra Odense til både København og Aarhus, ser dagens lys fredag.
Det fremgår af Odense Letbanes hjemmeside.
Ifølge Odense Letbane starter priserne på 99 kroner per tur. Dog markedsfører selskabet bag - Pendulfart.dk - sig med et tilbud om gratis ture hver mandag.
Fra letbanestationen Parkering Odense Syd på Søndre Hospitalsvej 6 i Hjallese - tæt ved motorvejsafkørsel 50 - vil pendlere mellem to og fire gange om dagen kunne tage bussen til landets to største byer.
Ved letbanestationen Parkering Odense Syd er der 800 gratis parkeringspladser.
Busselskabet FlixBus har i forvejen et stort antal daglige afgange fra stationen.
Sjælden mulighed - nu kan du få unikt job på lille ø
kopieret!
Beredskab Fyn og Lyø's beboerforening er gået på jagt efter en ny brandfoged, da den tidligere har besluttet at give stafetten videre efter mange gode år i stillingen. Det oplyser Beredskab Fyn til TV 2 Fyn.
Som brandfoged skal man agere spydspids, når der opstår brand på øen, indtil forstærkninger fra fastlandet kan nå frem med en færge.
- Vi er meget afhængige af vores ni ø-beredskaber, da responstiden bliver længere end normalt, når brandbilerne skal frem med færge. Så det er vigtigt, at vi finder en til at overtage på Lyø, siger områdeleder for ø-beredskaber, Kristian Nohr Hofman.
Skal være en af de lokale
At være brandfoged i de fynske ø-beredskaber er et frivilligt arbejde, og det er vigtigt, at man bor på øen. Derfor forventer Kristian Nohr Hofman, at det bliver en af de 80 beboere, som påtager sig rollen.
- Som brandfoged får man ansvar for at starte brandbekæmpelsen sammen med de frivillige brandfolk og for at holde kontakten med indsatslederen på fastlandet, oplyser han.
Brandfolkene i ø-beredskaberne læres op i elementær brandslukning og kan yde førstehjælp. De er dog ikke fuldt uddannede brandfolk.
- Vi uddanner beredskaberne lokalt på øerne. Man læres op i at bekæmpe ilden udefra, men man er ikke røgdykker, så man går ikke ind i brandende bygninger, uddyber områdelederen.
Siger man “ja tak” til stillingen, kan man se frem til en ny slæde at køre i. Østifterne har nemlig doneret penge til en ny UTV til øen, som skal bruges til at fragte udstyr frem.
- Tilflytningen til øerne halter. Vi vil med vores ø-beredskaber gerne sørge for, at trygheden er i orden, så flere forhåbentlig får lyst til at flytte til øerne, siger områdelederen.
Ansøgningsfristen til stillingen er 20. december.
Letbanen kører uregelmæssigt efter tilkald af ambulance
kopieret!
Odense Letbane vil de næste timer være ramt af forsinkelser. Det oplyser letbanen via sin sms-ordning.
Forsinkelserne skyldes, at det tidligere på dagen var nødvendigt at tilkalde en ambulance til en passager i et tog.
Det oplyses ikke, hvor længe forsinkelserne aktuelt er på, og om det gælder alle tog. Køreplanen forventes genoprettet om et par timer.
Kommune indfører "tag over hovedet-garanti" til særlig gruppe
kopieret!
Tidligere soldater, der bliver hjemløse, når de vender tilbage til det civile liv, skal have garanti for at få tag over hovedet.
Det besluttede Beskæftigelses- og Socialudvalget i Odense Kommune endeligt tirsdag aften.
Aftalen hedder 'Odense står sammen om veteraner' og er indgået mellem en lang række parter.
- Garantien bliver ikke bare et enkeltstående løfte, men en forpligtelse til at yde støtte hele vejen, så et nyt hjem bliver mere end bare midlertidigt, siger afgående beskæftigelses- og socialrådmand, Christoffer Lilleholt (V) i en pressemeddelelse.
Ud over kommunen, har en del af de odenseanske boligorganisationer også forpligtet sig til at hjælpe veteranerne til fast bolig.
Mere styrke til
Samtidig med boliggarantien opretter Odense Kommune også 'VeteranTeam Odense', der sammen med veterankoordinatoren bliver ansvarlig for alle sager, som vedrører veteraner i kommunen.
- Vi er meget stålsatte på, at veteraner skal føres så smidigt og omsorgsfuldt igennem systemet som muligt, uanset hvad de har brug for støtte og hjælp til. (…) Det er derfor, vi nu sætter os som mål, at der ikke må findes veteraner i systemet, som vi ikke får øje på og hjælper samlet, lyder det fra Christoffer Lilleholt.
Veteranhjem Odense på Sønder Boulevard er også en del af aftalen. Hjemmet kan have op til seks veteraner boende i kortere perioder og vil få en stor rolle i, at den nye samarbejdsaftale bliver en succes, mener kommunen.
- Vi forbliver en tryg base for de veteraner, der får egen bolig som en del af garantien. Den første tid i eget hjem er ofte sårbar, og jeg er sikker på, at vi kan være med til at give den støtte, som kan gøre overgangen til at være i, siger leder Hannah Merete Ussing.
Rådmænd åbner for at stoppe nedlægning af parkeringspladser i sidste time
kopieret!
Der skal være plads til både busbaner og parkeringspladser på Sdr. Boulevard i Odense. I hvert fald hvis man spørger by- og kulturrådmand, Søren Windell (K).
Egentlig var det aftalt, at parkeringen på vejen skulle sløjfes, men Søren Windell vil på baggrund af et nyt notat opfordre flertallet bag beslutningen i by- og kulturudvalget til at ændre beslutningen.
Argumentet bag lyder: Hvis det kan lade sig gøre på Frederiksberg, så må det også kunne i Odense.
Rådmand for Klima- og Miljøforvaltningen, Tim Vermund Andersen (S), er ikke afvisende over for idéen.
Tidligere viceborgmester vil vippe Nye Borgerliges formand af pinden
kopieret!
Martin Henriksen bliver udfordret på formandsposten i Nye Borgerlige.
Carsten Kudsk, som fra 2015 til 2019 flere gange var midlertidigt folketingsmedlem for Dansk Folkeparti, skriver på Facebook, at han på Nye Borgerliges næste årsmøde går efter formandsposten.
Kudsk er tidligere 1. viceborgmester i Nyborg Kommune, og han skiftede til Nye Borgerlige i maj. Han har desuden været formand for Lokaldemokraterne i Nyborg og Assens.
- Jeg har efter lang tids overvejelser og efter flere opfordringer fra formænd og medlemmer i Nye Borgerlige valgt at stile mit kandidatur til rådighed som formand i Nye Borgerlige til næste årsmøde, skriver Kudsk på Facebook.
Fortid sammen
Han kender Martin Henriksen ganske godt, eftersom Henriksen er tidligere folketingsmedlem for DF.
Nye Borgerlige har haft det mere end svært efter folketingsvalget i 2022. I begyndelsen af 2024 blev Nye Borgerliges folketingsgruppe opløst anført af partistifter Pernille Vermund.
Hun skiftede kort tid efter til Liberal Alliance, mens Kim Edberg Andersen endte med at skifte til Danmarksdemokraterne.
Kæmper for at indsamle vælgererklæringer
Peter Seier Christensen er i dag løsgænger i Folketinget, men han er fortsat medlem af Nye Borgerlige. Ingen ved, hvad der sker med ham, eftersom han er sygemeldt.
Desuden har Mette Thiesen, Mikkel Bjørn og Lars Boje Mathiesen i den nuværende valgperiode forladt Nye Borgerlige.
De to første er skiftet til DF. Lars Boje Mathiesen har stiftet sit eget parti, som hedder Borgernes Parti.
Nye Borgerlige kæmper i øjeblikket for at indsamle nok vælgererklæringer, så partiet kan stille op til næste folketingsvalg. Det kræver 20.195 vælgererklæringer. Partiet har indsamlet lidt over 1400 af slagsen indtil videre.
Elpriser på himmelflugt - på dette tidspunkt topper den
kopieret!
Dunkelflaute sender energiprisen op i ekstreme højder torsdag. Således kan elprisen nå over 10 kroner per kilowattime. Dunkelflaute er det tyske udtryk for “når solen ikke skinner, og vinden ikke blæser.” Og det er netop, hvordan vejrsituationen er i Danmark i øjeblikket.
Allerede onsdag var Energi Fyn ude og advare kunderne om de voldsomme prisstigninger.
- Når vi rammer klokken 17, når elprisen op på 8,73 kroner per kWh. Oveni den rene elpris skal man lægge transportbetaling til ens netselskab og afgifter til staten. Det betyder en samlet elpris på omkring 11 kroner mellem klokken 17 og 18 torsdag aften, siger kommerciel direktør hos Energi Fyn, Finn Andersen.
Lilleholt forgyldes efter politik-exit - så mange skattekroner får han med sig
kopieret!
592.062,60 kroner. Så mange skattekroner får Venstres afgående rådmand Christoffer Lilleholt med sig, når han 31. januar officielt forlader odenseansk politik. Dertil kommer en egenpension på 170.949 kroner.
Eftervederlaget er tiltænkt borgmestre, der skulle miste sit ”job” - typisk ved et valg - og derfor går fra at være borgmester til at være jobsøgende. Ordningen er politisk bestemt fra Folketinget og ikke noget den enkelte kommune er ansvarlig for.
I 2016 kiggede en kommission ministres og borgmestres vederlag igennem. Her anbefalede man blandt andet at afskaffe eftervederlaget, hvis en borgmester eller minister frivilligt træder ud af politik midt i en valgperiode. Det blev dog afvist.
OB-direktør fyret
kopieret!
Knap halvandet år i klubben blev det til for John Bæksted, der stopper som sportsdirektør i OB’s kvindeafdeling. Det oplyser klubben på sin hjemmeside.
OB ønsker et nyt setup omkring den fremtidige ledelse af kvindeholdet, og det skyldes blandt andet, at økonomien skal tilpasses de indtægter, der er i fynsk kvindefodbold i øjeblikket.
Bestyrelsesformanden i OB’s kvindeafdeling, Carsten Krag Eriksen, siger, at John Bæksted har gjort, “hvad han kunne” og takker ham for indsatsen.
- Det var ham, der fik mig interesseret i det her projekt, og derfor har jeg lidt følelser for, at John skal stoppe.
John Bæksted stopper som udgangspunkt i OB ved udgangen af februar, oplyser klubben.
Dit digitale aftryk
Vi bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Enkelte bruges til reklameformål. Vi klatter ikke med dine data, og du kan altid trække dit samtykke tilbage. Læs mere her.
Du kan altid ændre dine præferencer senere
Her kan du finde en oversigt over, hvilke cookies vi potentielt sætter.
Se flere detaljer om vores cookies her