Alex Rasmussen dansk mester igen

Alex Rasmussen og makkeren Michael Mørkøv genvandt torsdag aften det danske mesterskab i 50 kilometer parløb. Men det blev et meget tæt løb, hvor det stærke par nummer syv ikke formåede at tage omgange, sådan som de to ryttere har for vane.

Tre kunne vinde

Indtil den afsluttende spurt kunne tre par vinde løbet, og Rasmussen og Mørkøv sejrede da også kun med 35 point mod 32 point til Jens Erik Madsen og Marc Hester.

På trediepladsen kom en tidligere Team Odense Energi rytter - nemlig Christian Ranneries sammen med makkeren Niki Byrgesen. De fik 31 point.

- Det er vores sværeste danske mesterskab nogensinde. Vi har sat høje forventninger til os selv ved at vinde med flere omgange de seneste år. Men vi har fem stærke toppar i dag og niveauet er meget højt, sagde Michael Mørkøv til CyclingWorld efter DM-guldet var sikret.

Matias Greve vandt - Lasse Norman styrtede

Kort efter 18-årige Lasse Norman Hansen fra Team RCR Odense Junior havde modtaget Thorkild Madsens Legat på 20.000 kroner, måtte han restituere sig efter et styrt i Kim Refshammers mindeløb.

Her snuppede hans holdkammerat Matias Greve til gengæld sejren for andet år i træk.