I det fynske folks tjeneste

Alex Rasmussen får nedsat straf og er forårsklar

Cykelrytteren Alex Rasmussen har fået nedsat karantænen for rod i whereabouts og må køre løb igen 1. marts.

Tempospecialisten Alex Rasmussen er et af de største cykeltalenter i Danmark i mange år, og nu får de danske cykelfans formentlig snart igen mulighed for at se ham i aktion.

Rasmussen fik i juli 2012 en straf på 18 måneders karantæne for at have rod i sine whereabouts og dermed for at have brudt dopingreglerne.

Den karantæne betød oprindeligt, at han først kunne køre løb igen 1. april i år, men det bliver en måned før.

- Jeg har papir på, at jeg må køre igen fra 1. marts, og det er uhyre vigtigt, at jeg kommer i gang så hurtigt som muligt.

- Det er i marts, den nordeuropæiske cykelsæson for alvor indledes, så det har stor betydning at være med allerede der, siger Alex Rasmussen til Politiken.

Egentlig blev Rasmussen frikendt i første omgang i Danmarks Idræts-Forbunds dopingnævn, men senere omstødte den internationale sportsdomstol (CAS) den kendelse og gav danskeren 18 måneder i skammekrogen med virkning fra 1. oktober 2011.

Når karantænen nu afkortes, sker det angiveligt fordi, at der oprindeligt gik for lang tid fra, at den internationale cykelunion (UCI) underrettede den danske, til der kom en afgørelse, som i første omgang altså var en frifindelse.

Senere blev den vekslet til en karantæne, der betød, at Alex Rasmussen gik glip af både VM i Danmark i 2011 og OL i London i 2012. Han glæder sig over, at han nu kan nå stort set hele forårsprogrammet 2013, og han jagter succes fra første dag.

- Det belgiske Driedaagse van West-Vlaanderen starter 1. marts med en prolog, og her vil jeg arbejde intenst frem mod at kunne slå til, siger Alex Rasmussen.

Der er dog en væsentlig opgave, der skal løses, Rasmussen mangler en kontrakt med et hold. Han håber og forventer, at hans tidligere arbejdsgiver Garmin-Sharp tager ham ind på holdet igen.

Holdet har kun 29 ryttere på kontrakt forud for den kommende sæson, og der må være 30.