Alex Rasmussen runder de 30

Alex Rasmussen har været verdensmester fire gange. Alligevel har man en fornemmelse af, at han kunne have opnået langt mere i sin cykelkarriere.

Alex Rasmussen var kun 21 år, da han første gang blev verdensmester og en hel cykelverden lå for hans fødder.

Cykelrytteren fylder 30 år den 9. juni, og på de seneste ni år har han vundet yderligere tre VM-titler, adskillige seksdagesløb, OL-medalje, kørt både Giro d'Italia og Vuelta a Espana og været tæt på en Tour de France-deltagelse.

Alligevel sidder man tilbage med en følelse af, at den robuste fynske cykelrytter kunne have opnået så meget mere, end han har.

For med til VM-guldet i scratch på bane i 2005, OL-sølv i holdforfølgelsesløb i 2008, VM-guld i både holdløb og parløb i 2009, og endnu et VM-guld i scratch i 2010, hører også historien om en cykelrytter, der er blevet kaldt både "et sjuskehoved" og "doven".

Han har også været udelukket fra konkurrence i 18 måneder, fordi han ikke havde opfyldt betingelserne med at udfylde de såkaldte "whereabouts", hvor cykelrytterne oplyser hvor de er tilgængelige for dopingkontrol.

Stærk som Cancellara

Alex Rasmussens sag var dog af en karakter, så der i cykelkredse eksisterede en bred opfattelse af, at han ganske enkelt havde sjusket og ikke bevidst havde forsøgt at omgå systemet.

Den fynske cykelrytters største resultater er hentet på cykelbanen, men han har forsøgt sig på højeste niveau på landevejen.

Først to sæsoner hos Bjarne Riis og det daværende Team Saxo Bank. Så et år hos det nu lukkede HTC-Highroad og siden Garmin-holdet.

Mange har sagt om Alex Rasmussen, at hvis han havde den samme

viljestyrke og ihærdighed som den schweiziske stjernerytter Fabian Cancellara, ville han have lige så stor succes på landevejen. For så stærk er han.

Men efter at han ikke fik sin kontrakt forlænget hos Garmin, valgte Alex Rasmussen at finde tilbage til det underlag, som i første omgang gav ham en masse glæde og energi - cykelbanen.

Derfor kører han nu for det lille fynske hold Riwal, mens han er trådt rigtigt ind igen på banelandsholdet. Her var han med til at vinde VM-sølv til Danmark ved VM i Cali, Columbia.

Alex Rasmussen har en plan om at vende tilbage til et stort landevejshold. Men i første omgang gælder det cykelbanerne og forsøget på at hente flere VM- og OL-medaljer.