I det fynske folks tjeneste

Alex Rasmussen vraget til Tour de France

Team HTC-Highroad-rytteren Lars Bak bliver udtaget til karrierens første Tour de France, erfarer DR Sporten. Til gengæld blev der ikke plads til holdets anden dansker, Alex Rasmussen.

For første gang i karrieren skal den danske cykelrytter Lars Bak køre med i verdens største cykelløb, Tour de France. Det erfarer DR Sporten.

Det ventes, at Lars Baks hold, Team HTC-Highroad, først mandag eller tirsdag offentliggør navnene på de ni ryttere, der skal med til Frankrig.

Hvis 31-årige Lars Bak som ventet er blandt navnene, betyder det, at en langvarig drøm endelig bliver til virkelighed. Han har gennem flere sæsoner kæmpet hårdt for at få debut i Touren, men uden held før nu.

I tiden hos Bjarne Riis blev han dog hvert år vejet og fundet for let, primært fordi der blev satset meget entydigt på succes i bjergene.

Lars Bak er en slider og dygtig tempokører, men i bjergene kan han ikke sidde med ret længe. Dog har han tidligere i karrieren leveret solide indsatser på enkelte kuperede etaper af Giro d'Italia.

Forud for sidste sæson skiftede han så til Team HTC-Highroad, der har danske Brian Holm som sportsdirektør.

Han søgte nye udfordringer og håbede samtidig at øge sine muligheder for at komme med til Touren.

I sin første sæson på holdet blev han dog også sorteret fra, men har altså siden kørt sig ind i varmen.

Blandt andet leverede han karrierens bedste resultat, da han blev nummer fem i dette års Paris-Roubaix. Et løb, han i den grad var med til at skabe.

Lars Bak skal både hjælpe til med at køre sprinteren Mark Cavendish frem til spurterne på de flade etaper og agere oppasser for holdets klassement-håb, tyske Tony Martin.

Derimod bliver der formentlig ikke plads til holdets anden dansker, sprinteren Alex Rasmussen, der ellers gjorde sig positivt bemærket i Giro d'Italia tidligere på sæsonen.