I det fynske folks tjeneste

Allbäck slukkede OB's indvielsesfest

Med to fuldtræffere sendte Marcus Allbäck FC København alene i spidsen af Superligaen, og stoppede OB's indvielsesfest på Fionia Park i Odense.

02:02 Luk video
02:00 Luk video

Borgmesterbesøg, indvielsesfest på Fionia Park i Odense og en taktisk vellykket finesse af OB-træner Bruce Rioch var ikke nok til at stoppe FC Københavns historisk gode sæsonåbning. Svenske Marcus Allbäck gjorde forskellen med to fuldtræffere i søndagens sejr på 2-0 til FCK foran 12.368 tilskuere, og FCK fører Superligaen med tre point ned til Brøndby efter de første otte runder, mens der er otte point ned til Viborg på tredjepladsen.

OB indledte med en flot halv time, hvor Martin Borre gjorde FCK's venstre back André Bergdølmo fuldstændig rundtosset, og dommer Anders Hermansen burde have givet nordmanden det andet gule kort, som kunne have givet fynboerne et afgørende overtag.

I stedet fik FCK-træner Hans Backe rokeret rundt på backerne Lars Jacobsen og André Bergdølmo, og det blev reelt vendepunktet i opgøret og ud fra afslutningsstatistikken var det en fortjent sejr til københavnerne.