Alle billetter revet væk til midnatskoncert

Alle 800 billetter er på forhånd revet væk, når Odense Symfoniorkester onsdag aften giver koncert i Odense Domkirke. Det er i sig selv ganske usædvanligt. Og det bliver ikke mindre usædvanligt, når man tager i betragtning at koncerten med Odense Symfoniorkester finder sted onsdag aften kl. 23.55.

-

Alle 800 billetter er på forhånd revet væk, når Odense Symfoniorkester onsdag aften giver koncert i Odense Domkirke. Det er i sig selv ganske usædvanligt. Og det bliver ikke mindre usædvanligt, når man tager i betragtning, at koncerten med Odense Symfoniorkester finder sted onsdag aften kl. 23.55.

Der er lagt op til en helt speciel musikoplevelse for Mozart-elskere i Odense Domkirke onsdag midnat. Præcis kl. 23.55 opfører Odense Symfoniorkester dirigeret af englænderen Andrew Greenwood Mozarts Requiem.

Mozarts dødstidspunkt
Det sene tidspunkt er valgt, fordi det onsdag den 4. december klokken 23.55 vil være præcis 211 år siden, at den verdensberømte komponist Wolfgang Amadeus Mozart åndede ud.

Odense Symfoniorkester har valgt at markere dette øjeblik med en koncert sammen med en solistkvartet bestående af unge og talentfulde sangere.

Historien bag dødsmessen
Mozart nåede aldrig selv at færdiggøre sin dødsmesse. Han havde dog spillet den så mange gange for sin elev Süssmayer, at han kunne færdiggøre den, selvom Mozart var død.

Mozart pågyndte Requiet uden at vide, hvem han lavede værket til. Han blev betalt fyrsteligt for at skrive dødsmessen, men måtte tilgengæld ikke få at vide, hvem der havde bestilt værket.

Siden er det dog kommet frem, at ordren kom fra Grev Franz von Walsegg, der skulle bruge dødsmessen til minde om sin afdøde hustru.

Odense Symfoniorkester har solgt billetter mandag og tirsdag, men havde også regnet med at sælge billetter ved domkirken onsdag aften. Men det bliver der altså ikke noget af.

Alt er udsolgt til markeringen af 211-årsdagen for Mozarts død.