I det fynske folks tjeneste

Alle er løsladt efter fynsk politiaktion

De 12 anholdte fra tirsdagens politiaktion på Fyn er alle løsladt. En dommer satte de sidste fire på fri fod.

En dommer på Fyn har valgt at løslade fire personer, som politiet ville have fængslet i en sag om indbrud og hæleri. Sagen har forbindelse til Bandidos-miljøet på Fyn.

De fire blev sammen med otte andre anholdt tirsdag under en større politiaktion, hvor Fyns Politi slog til mod flere adresser. De otte blev løsladt efter afhøring, mens politiet mente, at de fire skulle varetægtsfængsles.

Det var der ikke grundlag for, og derfor er alle anholdte fra gårsdagens aktion nu på fri fod.

- Vi havde håbet på, at vi kunne få dem fængslet, men de er stadig sigtet i sagen, fortæller Kirsten Fischer, der er leder af Fyns Politis afdeling for organiseret kriminalitet

Hun oplyser desuden, at sagen udspringer af en efterforskning i og omkring rockergruppen Bandidos.

Syv personer - heraf tre med fast tilknytning til rockergruppen - sidder fængslet efter tidligere anholdelser i sagskomplekset. De er blandt andet sigtet for at håndtere større mængder hård narkotika.

For nogen tid siden etablerede Bandidos en støttegruppe på Vestfyn, og efterfølgende kunne politiet registrere en markant stigning i antallet af kriminelle aktiviteter.

Det drejer sig blandt andet om indbrud og om såkaldte inkassosager, hvor uautoriserede og ofte bryske typer står for gældsinddrivelse af tvivlsom karakter.

Det var i forbindelse med efterforskningen af de sager, at politiet tirsdag valgte at skride til anholdelser.