Alle sender bolden videre i hunde-sagen

\"Det er ikke vores ansvar.\" Sådan lyder forklaringen fra de kommunale embedsmænd efter at 11 hunde i søndags blev fjernet fra Kristine Larsens hjem efter mistanke om vanrøgt.

-

\"Det er ikke vores ansvar.\" Sådan lyder forklaringen fra de kommunale embedsmænd efter at 11 hunde i søndags blev fjernet fra Kristine Larsens hjem i Ålsbo på Vestfyn efter mistanke om vanrøgt.


I Aarup Kommune, hvor Kristine Larsen har lejet huset, siger leder for Socialafdelingen Anna Svensson, at man ikke kender til Kristine Larsen. Hun er ikke registreret i Kommunen.


Ikke vores bord
Det er hun derimod i Tranekær Kommune, hvor hun tidligere boede i et hus i Hov. Her blev hun med fogedens hjælp sat på porten i marts. Dengang havde hun 20-25 colliehunde boende i huset og der var også dengang mistanke om vanrøgt.


Sagsbehandler Martin Jørgensen fra Tranekær Kommune bekræfter, at Kristine Larsen stadig er tilhørende i Tranekær, men at Kristine Larsen er myndig og selv må bestemme, hvordan hun lever.


\"Hvis der er tale om mishandling af hundene er det en politisag og så er det ikke vores bord,\" siger Martin Jørgensen.


Politiet vidste det godt
Hos Assens Politi, der dækker Ålsbo, var man godt klar over, at Kristine Larsen var flyttet til området, men politiet ønsker ikke at kommentere sagen yderligere.


De er nu gået igang med at efterforske anmeldelsen fra foreningen Alle Dyrs Ret, der sammen med Kristine Larsens udlejer fjernede de 11 hunde i søndags. Kristine Larsen selv har anmeldt de to parter for ulovlig indtrængen på hendes ejendom.


En dyrlæge, der ønsker at være anonym, har kontateret, at der er tale om vanrøgt af fem af de 11  hunde. Det drejer sig om fem hvalpe.