I det fynske folks tjeneste

Alvorligt angreb på fængselsbetjente i Nyborg

Fire ansatte fængselsbetjente i Nyborg blev onsdag ramt af forgiftning og kørt på sygehuset. Kort forinden spiste de af en kage, som de indsatte netop havde bagt.

Fængselsbetjentene spiste ikke gift, viser det sig nu.

- De fire havde det mildt sagt rigtigt dårligt. Specielt den ene var voldsomt ramt, og havde nogle fysiske symptomer, der var meget ubehagelige at se på - med smerter og problemer med følelsen flere steder på kroppen, fortæller tillidmand for de ansatte i Nyborg statsfængsel, Bo Sørensen.

Bo Sørensen kender ikke til lignende tidligere tilfælde. Han mener heller ikke, at der er noget forkert i at tage imod kage fra indsatte.

- Det er jo den måde, vi har valgt at drive kriminalforsorgen på i Danmark. At vi vælger, at forsøge at lave en hvedag, der er så tæt på det normale som muligt, siger Bo Sørensen.

Fyns Politi er nu igang med at efterforske sagen.

- Vi efterforsker sagen på normal vis. Vi har lavet afhøringer og ransagninger. Vi laver nu undersøgelser af det kage, der er tilbage og undersøgelser af de berørte fængselsfunktionærer, siger politikommissær Niels Chr. Larsen, Fyns Politi i Nyborg.

Politiet vurderer, at de først om en uges tid har analyse-resultaterne af kagen.