Amtspolitikere: Færge skal blive i Danmark

De to amtspolitikere Carsten Abild fra Venstre og Poul Erik Svendsen fra Socialdemokratiet er gået til kamp for at bevare færgen Kong Frederik IX i Danmark.

-

De to amtspolitikere Carsten Abild fra Venstre og Poul Erik Svendsen fra Socialdemokratiet er gået til kamp for at bevare færgen Kong Frederik IX i Danmark.

\"Vi kræver, at der nedlægges forbud mod at eksportere færgen\", siger Carsten Abild. Som formand og næstformand for amtets Undervisnings- og Kulturudvalg vil de to politikere forsøge at få nedlagt forbud mod, at færgen eksporteres. 

Skal sejle i Kina
Færgen er del af konkursboet efter færgemuseet i Nyborg, og den er blevet købt af forretningsmanden Hou-Chi Ho, der angiveligt vil bruge den til passagersejlads i Kina. Men Carsten Abild frygter, at færgen i virkeligheden er på vej til at blive hugget op i Bombay, lige som to andre DSB færger blev det for et par år siden.

\"Færgen er et nationalt monument over vores færgefart og skibsbygning, så der er masser af nationale grunde til at bevare den\", siger Carsten Abild.