I det fynske folks tjeneste

AMU-centre mister millioner pga. lockout

Lockouten har kostet AMU-centrene mindst 16 millioner kroner, og beløbet kan risikere at vokse endnu mere.

AMU Fyn er et at de tre AMU-centre, der har mistet millioner som en konsekvens af lockouten.

De tre AMU-centre AMU Fyn, AMU Vest og AMU Nordjylland har tilsammen mistet 16 millioner kroner, og beløbet kan gå hen og vokse sig endnu større, da det varer noget tid, inden centrene er på fuld styrke igen, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad i sin udgave mandag.

- Vi har mistet omkring otte millioner kroner i alt på de fire uger, og det vil vare noget tid, inden vi er fuldt op at køre igen. I maj måned forventer vi eksempelvis måske kun at nå halvdelen af vores normale indtægter, siger direktør Peter Thomsen fra AMU Nordjylland.

AMU Vest i Esbjerg melder om et driftstab på fire millioner kroner.

Uddannelsesinstitutionen har endnu ikke taget stilling til, om driftstabet vil betyde fyringer.

- Vi holder ekstraordinært bestyrelsesmøde den 3. maj, hvor vi vil kigge på en genopretningsplan, og hvor vi også vil tage stilling til, hvad vi skal gøre for at indhente tabet på de fire millioner kroner, siger direktør Torben Pedersen.

AMU Fyn har ikke gjort driftstabet for de fire uger endeligt op, men forstander Ove Dalby oplyser, at tabet mindst ligger på en million kroner om ugen.

Fryger kundeflugt

AMU-centrene frygter, at lockouten måske kan få kunderne til at søge andre steder hen.

- Konsekvensen har været, at vi har måttet aflyse aktivitet for en frygtelig masse kursister, og vi har tabt en række kunderelationer. En række af vores store kunder har vi nu ikke kunnet hjælpe i fire uger. De har selvfølgelig fundet andre løsninger i den periode, og det er ikke sikkert, at de lige vender tilbage igen. Det tabte marked skal vi til at indhente igen, siger Torben Pedersen fra AMU Vest til Licitationen.

På AMU Fyn er man dog overbevist om, at kunderne vil vende

tilbage igen.