Anbefaler gravplads til fostre

Alle sygehuse bør tilbyde anonym nedgravning af fostre aborteret efter uge 12. Sådan lyder en ny anbefaling fra Det Etiske Råd.  En melding der glæder OUH, som i dag ingen gravplads har.

Brug for fælles retningslinier

I dag er der ikke ens retningslinier for, hvordan landets sygehuse håndterer aborterede fostre før uge 22.  For eksempel tilbyder Sygehuset i Svendborg at grave det ned på en særlig plads, mens Odense Universitets Hospital sender det døde foster på forgravsforbrændingen, hvis det er under 22 uger gammelt.

Nu anbefaler Det Etiske Råd at der kommer fælles retningslinier.
Alle sygehuse bør tilbyde en anonym gravplads for fostre efter uge 12, og  forældrene skal altid inddrages i beslutningen om, hvordan fosteret skal håndteres, hedder det i udtalelsen.
 

OUH vil lave gravplads

På Odense Universitets Hospital glæder man sig over rådets anbefalinger, som man har afventet.

- Det betyder at OUH nu vil arbejde videre med planer om at etablere en gravplads for fostre, siger Lone Hedemand, oversygeplejerske, Gynækologisk Obstetrisk afdeling, OUH.
Anbefalingen vil gøre det lettere for personale og forældre at tackle det følsomme emne, mener Lone Hedemand.

- Med fælles retningslinier på området kan vi f.eks lave en pjece, der beskriver  mulighederne for forældre med et dødt foster, siger Lone Hedemand. 

Det Etiske Råds anbefalinger fremsættes med baggrund i en opfattelse af, " at vi som samfund bør behandle aborterede fostre sømmeligt. Desuden sker det ud fra en anerkendelse af, at forældre kan have et legitimt behov for at drage omsorg for det aborterede foster, der i rimeligt omfang bør imødekommes", citat fra anfalingen.

Se link til hele anbefalingen.  

Se indslag om gravpladser fra 23.3.2011

null

Anbefaling fra Det Etiske Råd - Udtalelse om behovet for fælles retningslinjer for sygehusenes og lægernes rutiner for håndtering af aborterede fostre og inddragelse af forældrene