Anja og Louise gjorde Lauges læg klar til kamp: Mød håndboldherrernes fynske fysioterapeuter

Det var ikke kun håndboldherrenes præstation på banen, der var med til at sikre Danmark VM-guld. To fynske kvinder spillede nemlig en helt særlig rolle i sejren.

- Det har været en måned med fuld knald på. Det har været på godt og ondt. Men med det her udfald, står jeg også tilbage med en glædesfølelse.

Sådan siger Louise Aaskov.  For fire dage siden vandt hun VM guld. Endda uden at score et eneste mål eller tage et straffekast.

Sammen med kollegaen Anja David Greve har hun sørget for, at håndboldherrernes muskler og led har været i form til at præstere på højeste niveau.

Nu kan de få pusten og se tilbage på en hektisk VM-periode.

- Tiden er hele tiden en faktor til slutrunder, siger Anja David Greve og tilføjer: 

- Nu skal det hele lige bearbejdes, og jeg skal falde lidt ned.

Med seneste VM titel har Anja David Greve vundet guld med håndboldherrerne tre gange, mens Louise Aaskov var med til en sejrrig slutrunde for første gang.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Også de to fynske fysioterapeuter fik en guldmedalje for deres medvirken ved den danske sejr i verdensmesterskabet i håndbold.
Også de to fynske fysioterapeuter fik en guldmedalje for deres medvirken ved den danske sejr i verdensmesterskabet i håndbold.
Foto: Anja David Greve / privatfoto

Redede Lauges læg

De fleste, der så finalen mellem Danmark og Frankrig, bed nok mærke i Rasmus Lauges præstation.

Efter at have været millimeter fra at rejse hjem på grund af en skadet læg, gjorde han et imponerende comeback og blev finalens topscorer.

- Jeg havde booket togbilletten hjem. Der var ikke meget tro på tingene der, men Anja (David Greve, red.) fik mig overbevist om, at vi skulle give det et forsøg mere. Stor cadeau til hende, for ellers havde jeg måske stået her som tilskuer, sagde Lauge efter kampen til TV 2 SPORT.

Netop Lauges læg har også gjort indtryk på Anja David Greve, når slutrunden skal løbes igennem for højdepunkter.

- Vi kan ikke heale, og vi har ikke magiske fingre. Men når det for eksempel gælder Lauge, så skal vi kende skadens omfang, vi skal have fornemmelsen af læggen, vi skal se, hvad han kan klare ... og så gik det hele heldigvis op i en højere enhed til sidst, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Selvom finalen kun er få dage siden, er Louise Aaskov og Anja David Greve tilbage på arbejde hos ADG Fysioterapeuter i Odense. Her gælder det håndboldkvinderne fra Odense Håndbold.
Selvom finalen kun er få dage siden, er Louise Aaskov og Anja David Greve tilbage på arbejde hos ADG Fysioterapeuter i Odense. Her gælder det håndboldkvinderne fra Odense Håndbold.
Foto: Mikkel Skov Svendsen

Vindermentalitet

Selvom de to kvinders rolle var bag kulissen, er de ikke i tvivl om, at de har haft en stor indflydelse på det vellykkede verdensmesterskab.

Det har de også kunne mærke undervejs, hvor deres egen vindermentalitet har gjort det svært ikke at lade sig rive med.

- Jeg vil også vinde. Jeg vil også lykkes. Jeg kan godt lide at være en del af et fællesskab, hvor man har en fælles mission, siger Anja David Greve.

Louise Aaskov er enig.

- Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at adrenalinen ikke var høj hele slutrunden igennem. Jeg tror endda, den var lige så høj som hos herrerne. Når man er en del af sådan en god gruppe, så vil jeg hundrede procent også vinde.

Mens Anja David Greve og Louise Aaskov er vendt tilbage til det fysioterapeutiske arbejde i ADG Fysioterapeuter i Odense, er også håndboldherrerne vendt hjem til deres klubber. Vi var forbi GOG på Sydfyn torsdag, hvor hovederne stadig var lidt trætte efter guldfesterne, mens spillerne gjorde sig klar til næste kamp.

Oversigt

    Oversigt