I det fynske folks tjeneste

Anker Boye advarer sit eget parti

Odenses borgmester, Anker Boye, advarer nu sit eget parti mod at stå uden for et forlig om fremtiden for landets amter og kommuner.

-

Odenses borgmester, Anker Boye, advarer nu sit eget parti mod at stå uden for et forlig om fremtiden for landets amter og kommuner.

- Løsningen for Danmark er, at Venstre og Socialdemokratiet finder hinanden. Begge må hugge en hæl og klippe en tå. Nu begynder forhandlingerne i denne uge, og til sidst må Lykketoft og Fogh sætte sig ned og rydde de sidste knaster af vejen, siger Anker Boye til Politiken.

Samme toner lyder Københavns borgmester, Jens Kramer Mikkelsen.

 - Der skal lyde en stærk appel til mit eget parti om at søge indflydelse nu. Vi kan ikke leve med en løsning, der bare holder et par sæsoner, siger Københavns overborgmester, Jens Kramer
Mikkelsen.

Et snævert forlig uden om socialdemokratiet er rykket en lille smule tættere på efter at Dansk Folkeparti har droppet sine krav, og nu bakker 100 procent op bag regeringens udspil.

- Enhver indrømmelse til Socialdemokratiet vil trække den forkerte vej. Med vores tilslutning til regeringens eget udspil er der jo heller ingen grund til, at regeringen skal ændre noget, siger Kristian Thulesen Dahl.

I regeringens udspil skal de kommende fem regioner kun tage sig af sygehusene. Socialdemokratiet kræver blandt
andet, at regionerne skal have flere opgaver.